Пальне для генераторів заборонили зберігати в підвалах будинків у Львові

14:40 9 листопада 2022 р.

Фото до новини

Станом на сьогодні 61 ОСББ у Львові вже придбало генератори різної потужності та працюють над запасами пальне до них.

Проте рятувальники наголошують, що зберігати його у підвалах житлових будинків не можна, пише Dailylviv.com.

Про це найбільше говорили під час спільної онлайн-зустрічі заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк з головами ОСББ.

ДСНС найперше рекомендує повністю заповнити пальним бак генератора – це приблизно 15-20 л. А після того, як паливо закінчиться, поїхати на автозаправну станцію і докупити. Також можна придбати талони на пальне замість реального або ж зберігати його в гаражі когось із мешканців будинку. Рятувальники радять зберігати пальне в металевих, а не пластикових, каністрах.

Крім цього, на онлайн-зустрічі голови ОСББ просили внести зміни у Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів, зокрема у частині потужностей приладів. Зараз програма передбачає номінальну потужність генераторів від 3 кВт, натомість голови просять зменшити її хоча б до 2 кВт.

«Щотижня спілкуємося із головами ОСББ, управляючими компаніями, представниками ЖБК, аби тримати ситуацію під контролем. Усі програми, що приймаємо у Львові, ми спочатку проговорюємо із представниками будинків, а потім перевіряємо, чи дійсно вони працюють. Тому цей зв'язок дуже важливий для нас», – говорить заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Нагадаємо, Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років передбачає компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-х та більше поверхів. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але може становити не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

Щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку – це ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК, спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк. Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

- заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;

-  копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

-  копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);

- копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

-  документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг із протоколу).

Опісля подання документів, створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям. Районна адміністрація готує зведений перелік усіх учасників Програми та готує проєкт розпорядження Львівського міського голови про розподіл часткової компенсації на придбання електрогенераторів.

Відповідну програму прийняли у п’ятницю, 4 листопада. Станом на сьогодні вже два ОСББ подали документи на компенсацію.

G7 підтримає Україну взимку. Ми не дамо людям померти від голоду і холоду, - голова МЗС Німеччини

Мер Львова довів користь від буржуйок у школі

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

Теплові пушки, генератори: Козицький розповів, як грітиметься Львівщина у разі ракетних ударів

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

У житлових будинках Львова вже встановлюють металеві печі

У Львівській міській раді перевіряють пічки, які не працювали 30 років

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів