У Львівобленерго пояснили, чому довго немає світла і які мікрорайони вимикають насамперед

16:58 25 січня 2023 р.

Фото до новини

На Львівщині продовжує діяти графік погодинних відключень, крім помаранчевих залученіі у вимкненнях білі клітинки графіку ("Можливі відключення").

Про це інформує Львівобленерго, пише Dailylviv.com.

"Зважаючи на низькі ліміти споживання (50% від потреби і менше) цього тижня за розпорядженням НЕК «Укренерго» доводилося застосовувати аварійні вимкнення (графік аварійних відключень або спеціальний графік відключень).  

Різниця між аварійними та погодинними графіками вимкнення в тому, що   погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів раніше, на відміну від аварійних вимкнень",- пояснюють у Львівобленерго.

За словами енергетиків, до графіку аварійних вимкнень входять густонаселені мікрорайони з великим споживанням, у тому числі багатоповерхові будинки з електроплитами (загалом це близько 25% споживачів), вимкнення яких дозволяє швидко знизити потужність споживання в мережі. Саме такі принципи формування аварійних графіків передбачені чинними нормативними документами.

"Споживачі, які входять до аварійних графіків, також включені і до погодинних графіків, бо вони мають різне призначення для застосування.  Однак ці вимкнення можуть накладатися і збільшувати час відсутності електроенергії.

Спеціальний графік аварійних відключень - окремий перелік приєднань, яких енергетики можуть оперативно та одночасно вимкнути у високовольтних мережах за допомогою дистанційного зв'язку (час від розпорядження НЕК "Укренерго" до його реалізації має складати до 3 хвилин). До списку споживачів у спеціальному графіку аварійних відключень можуть входити окремі об’єкти критичної інфраструктури, цей графік застосовується за розпорядженням НЕК "Укренерго" без попередження споживачів та місцевих органів влади у випадку критичної ситуації в енергосистемі України", - пояснюють енергетики.

Як наголошують у Львівобленерго, аварійні графіки вводять негайно за розпорядженням диспетчера «Укренерго», коли виникає аварійний дефіцит потужності в енергосистемі держави, і тривають до відповідного наступного розпорядження диспетчера «Укренерго». В такому випадку неможливо спрогнозувати тривалість вимкнення чи попередити про них заздалегідь.  

Причиною вимкнень у всіх регіонах нашої держави є наслідки масових обстрілів російськими окупантами енергетичних об’єктів — електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній, через які передається вироблена електроенергія.   

Якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — це не означає, що в електромережі все добре. Резервні схеми не витримують великого навантаження, яке зростає внаслідок похолодань.

Кількох операторів покарали за недотримання графіків вимкнень світла: Львівобленерго - перенесли

ДТЕК зі січня розпочав імпорт електроенергії з ЄС

Укренерго повідомило погану новину про забезпечення світлом

Львівобленерго повідомило про ліміти електроенергії на 25 січня

Чи вистачить газу і вугілля для закінчення опалювального сезону: Кабмін назвав цифри

Укренерго відновило лінію 330 кВ: що це дало

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів