Укренерго повідомило погану новину про забезпечення світлом

11:12 25 січня 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії: збільшується через похолодання. Відповідно збільшується і дефіцит потужності.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

"За останню добу через артилерійські обстріли була пошкоджена енергетична інфраструктура в прифронтових районах на півдні та сході. Там, де військові надали дозвіл, тривають ремонтні роботи. 

«Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше",- йдеться в повідомленні

Укренерго нагадує, що енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем ворога.

Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Також зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулювальні потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Кожен зможе безплатно отримати 5 енергоощадних ламп на заміну старих: як це зробити

Львівобленерго повідомило про ліміти електроенергії на 25 січня

Чи вистачить газу і вугілля для закінчення опалювального сезону: Кабмін назвав цифри

Укренерго відновило лінію 330 кВ: що це дало

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів