Від початку повномасштабного вторгнення росія здійснила 126 атак на енергосистему України

21:04 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

92 з них - в жовтні та листопаді, напередодні зими.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, пише Dailylviv.com.

«Всього від початку повномасштабного вторгнення здійснено 126 атак на енергосистему України. 92 з них - в жовтні та листопаді, напередодні зими», - ідеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначають, що такі дії відповідають одній з ознак геноциду, які вказані у Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього - навмисне створення неможливих для життя умов.

Інші ознаки геноциду, згідно з Конвенцією: вбивство членів захищеної групи; заподіяння серйозних тілесних ушкоджень чи розумового розладу членам такої групи; запобігання дітородіння в середовищі такої групи; насильницька передача дітей з однієї людської групи в іншу.

Як повідомлялося, 15 листопада, війська рф випустили по території України понад 90 крилатих ракет, пошкодивши об'єкти енергетичної інфраструктури в кількох областях. Міністр енергетики Герман Галущенко назвав удар рф по енергосистемі наймасованішим з початку війни і заявив, що ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких сусідніх держав.

Відзавтра на Львівщині споживачам відмикатимуть електроенергію двічі на день: графік

Львів після вибухів: мер розповів про ліквідацію наслідків

160 рятувальників гасили пожежі від російських ракет на Львівщині

Ліхтарики чи світловідбивальний одяг: мер Львова радить нове екіпірування (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів