Ситуація в енергомережі України найсерйозніша за всю історію, - Укренерго

00:37 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

Немає жодної країни в світі, яка могла б підготуватися до ракетних атак на енергосистему такого масштабу.

Про це керівник ДП НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький написав у ФБ, інформує Dailylviv.com.

"Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою, - повідомив Володимир Кудрицький, голова НЕК "Укренерго". - Ворог знову вразив українську енергомережу - під вогнем опинилися об’єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: близько ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву.

Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням.

Зараз, в ці хвилини енергетики вже відновлюють об’єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання.

Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання Укренерго на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення —  значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх — від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог.

Зі зрозумілих причин я не буду говорити деталі руйнувань, скажу лиш так: ми будемо відновлювати живлення настільки швидко, наскільки дозволяють сили.

Будь ласка, дотримуйтесь тих самих правил, про які місцева влада і центральна влада нагадують за кожної нагоди: Набирайте запаси води, заряджайте акумулятори і мобільні телефони. Це дасть нам час робити свою роботу: задіювати резервні схеми заживлення тримати баланс в енергомережі.

Немає жодної країни в світі, яка могла б підготуватися до ракетних атак на енергосистему такого масштабу. Мені постійно про це говорять закордонні колеги. Ми встоїмо, знайдемо шляхи подати електроенергію, ми працюватимемо всю ніч і всі наступні дні. 

Мало приємного в тому, щоб бути головною ціллю ракетного запасу країни-терориста, але їм нас не зламати".

Козицький повідомив про перші наслідки ракетних ударів по Львівщині

Президент Польщі Анджей Дуда скликає РНБО через вибухи у Люблінському воєводстві

Сьогодні по всій Україні будуть погодинні і аварійні вимкнення електроенергії

ППО знищила 73 ракети і 10 дронів, - Командування Повітряних Сил

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів