Кількох операторів покарали за недотримання графіків вимкнень світла: Львівобленерго - перенесли

17:49 25 січня 2023 р.

Фото до новини

НКРЕКП штрафуує обленерго за «недотримання графіків вимкнень в умовах дефіциту електроенергії».

НКРЕКП продовжує здійснювати перевірки операторів систем розподілу (ОСР) електричної енергії щодо дотримання ними графіків відключень електропостачання, які були проведені на численні звернення споживачів, пише Dailylviv.com.

НКРЕКП винесла рішення накласти на АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. При цьому Регулятор зобов’язав їх надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Надалі Нацкомісія розгляне питання про штрафи ще для кількох обленерго. Йдеться також про Львівобленерго,  Закарпаттяобленерго, ДТЕК Київські регіональні електромережі та Полтаваобленерго.

Два обленерго відреагували на штрафи. Київські електромережі та Одеські електромережі заявили, що категорично не погоджуються зі покаранням. Вони планують оскаржити рішення в суді.

24 січня НКРЕКП ухвалила перенести розгляд питання про недотримання ПРАТ «Львівобленерго» вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії, а також - про адміністративне правопорушення, вчинене посадовою особою ПРАТ «Львівобленерго».

ДТЕК зі січня розпочав імпорт електроенергії з ЄС

У Львівобленерго пояснили, чому довго немає світла і які мікрорайони вимикають насамперед

Укренерго повідомило погану новину про забезпечення світлом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів