У Кракові для 900 дітей з України будуть безкоштовними медичні огляди і деякі дослідження

01:11 2 серпня 2022 р.

Фото до новини

Це проєкт ЮНІСЕФ, у якому зможуть взяти участь 900 українських дітей, що перетнули кордон після 24 лютого і мають PESEL.

У понеділок, 1 серпня, у лікарні Жеромського, що у Кракові, розпочали безкоштовно проводити діагностику для дітей українців, що перетнули кордон після 24 лютого у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. До середини грудня за підтримки ЮНІСЕФ взяти участь у програмі зможуть 900 українських дітей. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Як повідомляють у лікарні, діти до 18 років, які приїхали до Польщі після початку великої війни в Україні, проходитимуть загальні медичні огляди, їм вимірюватимуть артеріальний тиск, зріст, важитимуть їх. Дослідження також включатимуть тести на анти-HBs, анти-HCV, антитіла до ВІЛ, вимірювання лейкоцитів, рівня сироваткового заліза, вітаміну D3 і рівня ТТГ.

Умовою для участі в дослідженні є наявність у дитини номера PESEL і згода батьків або опікунів дитини на участь в акції.

Записатися можна за телефоном 12 622 96 12 з 10.00 до 12.00 або на сайті zeromski-szpital.pl/badanie-przesiewowe-ukraina/

Запити та інформацію про зміну дати також можна надсилати на адресу badaniaprzesiewowe@zeromski-szpital.pl .

Спеціалізована лікарня імені Стефана Жеромського у Кракові – один з найбільших медичних центрів у Малопольщі.

ЮНІСЕФ – Дитячий фонд ООН. Організація працює у 190 країнах і територіях для охоплення найвразливіших дітей і молоді, які найбільше потребують допомоги. З початку повномасштабної війни ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей.

До Польщі на лікування прибули поранені українські бійці

Війна: онкологічно та онкогематологічіних хворих дітей доправлено до лікарень Польщі

Польща готує рятувальний потяг для постраждалих в Україні

Медсестри з України рятують лікарні Західнопоморського воєводства

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

Львівський метод лікування бджолами презентували на науковій конференції у Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів