Медсестри з України рятують лікарні Західнопоморського воєводства

19:40 10 червня 2022 р.

Фото до новини

У лікарнях Західнопоморського воєводства не вистачає медсестер, ситуація дуже важка і буде тільки погіршуватися. 1/3 працюючих незабаром піде на пенсію. Статистичний середній вік медичної сестри в Західнопоморському воєводстві - понад 54 роки, акушерки – 52.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

Найбільша вікова група – це медсестри у віці від 51 до 60 років. Це один з найвищих показників у країні. Західнопоморське – це одне з воєводств, в якому працює найменша кількість медсестер – 10 тисяч, а 3 тисячі незабаром підуть на пенсію. Всі лікарні в воєводстві готові прийняти на роботу нових працівників.

Зараз ситуацію рятує медичний персонал з України – медсестри, які приїхали до країни після початку повномасштабної війни Росії проти України. Така ситуація склалася у тому ліку в воєводській лікарні в Щецині, зазначив Томаш Овсік-Козлоський, прессекретар медичного закладу.

«Це особи, які працювали медсестрами в Україні. Зараз ми працевлаштували їх як осіб, що надають сестринську допомогу, щоб вони мали час розв’язати формальні питання - отримати умовне право на заняття професією. Коли вони отримають такий дозвіл, то їх трудовий договір буде змінений. Вони будуть працевлаштовані як медсестри», - додав Томаш Овсік-Козловський.

З 2019 року в Західнопоморському воєводстві працевлаштувалося 407 медсестер і 83 акушерки.

На Львівщині медзаклади отримали 5 мобільних рентгенів і 60 ультразвукових апаратів

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів