Мер Львова запропонував ЮНІСЕФ відкрити тут свій офіс (відео)

12:47 3 вересня 2021 р.

Фото до новини

У Львівській ратуші відбулася зустріч міського голови Андрія Садового із головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним та координаторкою системи ООН в Україні, очільницею Представництва ООН в Україні Оснат Лубрані. Гості відвідали Львів, щоб оцінити, як у часи пандемії місто захищає права дитини та яких заходів вживає для того, аби в новому навчальному році школи залишалися відчиненими.


Відео: ЛМР

Водночас Андрій Садовий презентував бачення влади міста щодо подальшого молодіжного розвитку та озвучив ініціативу відкриття офісу ЮНІСЕФ у Львові.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мер Львова озвучив гостям кілька важливих для міста питань, у яких потребує сприяння від дитячого фонду.

«Перше: ми очікуємо на відкриття офісу ЮНІСЕФ у Львові. Це наша велика мрія. Від нас – максимальні сприяння та допомога. Львів може стати чудовою рольовою моделлю для ЮНІСЕФ, адже в нас дуже багато молоді у керівництві міста. Чому так склалось? Щороку орієнтовно тисяча студентів проходить стажування у міськраді, а найкращих, хто має покликання, – беремо на роботу.

Друга річ: Львів подався на звання молодіжної столиці Європи. 15 листопада в Брюсселі буде фінальне рішення. Наразі Львів увійшов до півфіналу разом із Кишиневом (Молдова), Гентом (Бельгія) та Веспремом (Угорщина). Ми потребуємо вашої підтримки.

І третє: ми хочемо мати більше обмінів між молодими лідерами з різних міст України. Власне, йдеться загалом про розвиток українських громад. Львів має унікальний досвід у вибудовуванні стратегій розвитку, і ми хочемо поділитися ним з іншими містами. Також ми плануємо відкривати резиденції – нашого головного архітектора, головного еколога, головного фінансиста тощо – як локації для обміну досвідом. Тобто це буде чудова можливість для керівників таких напрямків в інших громадах – приїжджати до Львова та отримувати унікальні знання», – зазначив Андрій Садовий.

Це – перший візит Мурата Шахіна до Львова з часу його призначення на посаду очільника ЮНІСЕФ в Україні у липні 2021 року. Він, зокрема, відзначив чудову молодіжну атмосферу в місті, а також хороші результати в роботі із закладами освіти та дітьми: «Я насправді захопленим цим містом. Прогулюючись його вулицями, бачу щасливих, молодих людей. Вони пишаються тим, що є мешканцями Львова. Це, звісно, заслуга й керівництва, заслуга мера особисто», – зазначив він.

Мурат Шахіт також додав, що фонд готовий надати Львову всю необхідну підтримку в боротьбі за звання молодіжної столиці Європи, зокрема інформаційну. «Ви є прикладом у роботі з молоддю, показуєте, як працювати іншим. Ми хочемо посилити нашу співпрацю», – зазначив він.

Також під час зустрічі обговорили участь Львова в ініціативі «Громада, дружня до дітей та молоді»,  досягнутий прогрес та бачення майбутнього, позаяк Львів – одне з перших українських міст, які доєдналися до ініціативи та почали впроваджувати зміни для дітей у 2018 році. До слова, реалізацією проєкту в місті займаються мережа молодіжних просторів ТВОРИ! та КУ Інститут міста. Окрім того, Львів цьогоріч може стати одним із трьох перших міст України, яким після незалежної оцінки нададуть офіційний статус міста, дружнього до дітей.

У продовження теми, пан Шахін наголосив на важливості безперервної якісної роботи шкіл під час пандемії коронавірусу, а також – вакцинації працівників закладів освіти. «Ми знаємо, що у Львові ситуація з вакцинацією доволі хороша і ви показуєте добрі результати. Це важливо, адже школи мають бути останніми закладами, які зачиняються, та першими, які відчиняються», – підкреслив він.

Очільниця Представництва ООН в Україні Оснат Лубрані також наголосила на катастрофічних наслідках пандемії для системи освіти в усьому світі. Рішення вона вбачає у максимальній вакцинації серед освітян, студентів, батьків дітей тощо. «Важливо забезпечити безпечне офлайн-навчання у школах для якісної освіти і ментального здоров’я дітей та батьків. До 1 вересня близько третини освітян вже були повністю вакциновані і ще 23% отримали першу дозу вакцини. У Львові кількість освітян, вакцинованих хоча б однією дозою, сягнула 70% і продовжує зростати завдяки тому, що місцева влада відкрила мобільні пункти вакцинації в університетах, гуртожитках, супермаркетах і на молодіжних заходах», - зазначила пані Лубрані.

Мер Львова, своєю чергою, підкреслив, що місто впродовж усієї пандемії щодня моніторило ситуацію та надавало школам максимальні можливості для роботи.

До слова, цієї суботи представники ООН долучаться до щорічної події у Львові «МолоДвіж», яка стане платформою для обговорення ключових завдань молодіжної політики з національними та місцевими партнерами. Пані Лубрані та пан Шахін проконсультуються з молодіжними лідерами щодо пріоритетів української молоді та ролі, яку вони хочуть відігравати у розв’язанні найактуальніших проблем на національному та місцевому рівнях. Питання, порушені молоддю, будуть включені до планів програм ЮНІСЕФ на найближчі п’ять років.

Довідка

Мурат Шахін – голова представництва ЮНІСЕФ в Україні з липня 2021 року. Працює в системі ЮНІСЕФ із 1999 року, досі перебував на різних посадах у КНДР, Таджикистані, Туреччині та інших країнах.

Оснат Лубрані розпочала роботу на посаді координаторки системи ООН в Україні, координаторки з гуманітарних питань, очільниці Представництва ООН в Україні 5 липня 2018 року. Перш ніж очолити Представництво ООН в Україні, посідала пост координаторки системи ООН і постійної представниці Програми Розвитку ООН в Республіці Фіджі (2013−2018), виконуючи обов’язки в 9 інших малих острівних державах, що розвиваються. Вперше відвідала Львів на початку листопада 2018 року, після призначення на посаду.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів