Рідним сказали, що вона загинула: Ірину Пономаренко з Бахмута прооперували у Львові

23:00 27 жовтня 2022 р.

Фото до новини

66-річна Ірина Пономаренко потрапила під обстріл на початку вересня. Вона втратила праву ногу, ліва – була понівечена. Її дивом вдалося врятувати.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Медик, який був поруч з Іриною Пономаренко, відвіз поранену до лікарні. Вперше після травми до тями пані Ірина прийшла лише за тиждень.

У лікарні Дніпра жінці ампутували ногу і стабілізували стан. Далі її евакуювали до Львова, у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медобʼєднання Львова. Перед хірургами та ортопедами-травматологами постало надзавдання: врятувати ліву ногу, тож вони вдалися до реконструктивної операції.

Під час багатогодинного втручання розтрощену кінцівку спершу вкорочують, прибираючи неживі тканини, потім закривають рани мʼязовим клаптем та пересаджують шкіру. Все вдається зробити за одну операцію, яка минає успішно.

Рідним жінки тоді сказали, що вона загинула. «Мене переплутали з іншою жінкою. А я боялася, що не вижили вони», – ділиться пані Ірина. Тож опинилася у Львові з однією надією: ще колись обійняти рідних – і вони її знайшли.

Нині пані Ірина розпочинає процес реабілітації, і він буде довгим. Кістка на лівій нозі має зростися. Одночасно жінку готують до протезування.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові створюють Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Тут з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, уже відкрили протезну майстерню та встановили перші біонічні протези. 

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

У Львові почали збирати кошти на протези для незламних

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

Ляшко у Садового презентує проєкт Національного центру реабілітації, аналогів якого немає у світі

У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів