У Львові хірург Роберто Брамбілла допоміг поставити на ноги 15-річного Артема, який потрапив під ракетний удар на вокзалі Краматорська

16:51 29 червня 2022 р.

Фото до новини

Відомий італійський хірург Роберто Брамбілла з початком повномасштабного вторгнення росії прибув до Лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова (колишня міська дитяча лікарня), аби допомагати лікувати поранених діток. Зокрема, завдяки його роботі вдалось врятувати життя 15-річного Артема, який отримав важкі травми під час ракетного удару у вокзал Краматорська.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Артем поспішав на зустріч із мамою, яка чекала його у Львові, але на вокзалі Краматорська потрапив під ракетний удар. Його подруга загинула одразу, а 15-річного хлопця з важкими травмами ледь вдалося повернути до життя. І зробити це нам допоміг відомий італійський хірург Роберто Брамбілла», - розповіли у Лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«Це, напевно, кінець…», - подумав хлопець, коли пролунав вибух. Кількома хвилинами раніше він вийшов з подругою на перон випити чаю, яким пригощали волонтери. Артем чекав евакуаційного потяга, що мав доправити його до мами у Львів. Хлопець пам’ятає лише, що якоїсь миті в очах потемніло, а коли їх розплющив, поворухнутися уже не зміг.

«Місцеві лікарі дістали уламки з кінцівок та стабілізували стан дитини. Далі його відправили в Дніпро, потім - до Львова. До нашої лікарні пацієнт потрапив у надскладному стані: з глибокими 20-сантиметровими ранами лівого стегна, множинними осколковими ураженнями кінцівок, пошкодженням нерва, внаслідок якого Артем не відчував стопи і пальців правої ноги. Тут за нього одразу взявся лікар Роберто Брамбілла.

Роберто - видатний хірург. 50 років він лікує важкі поранення, 22 з яких займається саме регенеративною медициною. Вдома, в Італії, він керує відділенням, що спеціалізується на лікуванні ран Інституту Zucchi в місті Монца. З початку повномасштабного вторгнення Роберто прибув до України як волонтер Soletere Olnus і два місяці допомагав нашим спеціалістам лікувати поранених діток та дорослих. Зокрема, навчив закривати дефекти м’яких тканин штучною шкірою. Ця технологія дозволяє сантиметр за сантиметром відновити пошкоджену шкіру пацієнта, не залишаючи шрамів. Дороговартісні матеріали на лікування українських діток виділив інститут, у якому працює Роберто», - додали у Лікарні святого Миколая.

Саме такою штучною шкірою закрили і глибокі рани Артема. Після майже місяця перебування у лікарні та низки операцій він знову ходить.

До слова, Артем зізнався, що мріє стати військовим.

Зі Львова мама з донькою, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поїхали на протезування до США

Кого з переселенців зі Львова везуть на лікування в Італію

Мер Брюсселя у Львові сказав, що важкопоранених українців треба лікувати за кордоном

Професор анестезіології Ром Стівенс зі США у Львові допомагав лікувати бойові травми

У Львові відкривають польову лікарню, де працюватимуть американські лікарі та медсестри. Адреса

У Львові оперуватимуть дітей лікарі зі США (відео, оновлено)

До Львова прибув перший медичний дрон: що він може

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів