Кого з переселенців зі Львова везуть на лікування в Італію

16:02 26 квітня 2022 р.

Фото до новини

У Львові, в одному з центрів розселення внутрішньо переміщених осіб, проводять попередній медичний огляд і скринінг осіб з-поміж ВПО, яким потрібна медична допомога.

Надалі пацієнтів, у разі необхідності продовжувати лікування або забезпечення догляду, перевозять до Італії. Таку допомогу українцям надає Італійський Червоний Хрест у співпраці з урядом України і Львівською ОВА. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Першочергово на лікування скеровують людей похилого віку, з інвалідністю, з психоневрологічними захворюваннями. Команда Червоного Хреста перевозить і розселяє людей у медичні заклади або заклади соціальної інфраструктури – залежно від потреб  – у різних містах Італії.

«Це вже втретє від початку повномасштабної війни, коли внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на Львівщині, у межах співпраці з Італійським Червоним Хрестом скеровують на лікування в Італію. Загалом на лікування до Італії поїхали вже 240 осіб.

Ми збираємо інформацію з районів області про вразливі категорії осіб з числа ВПО і на підставі цієї інформації організовуємо скринінг і медичний огляд таких осіб для визначення, якої саме допомоги (лікування, постійний догляд) вони потребують», –  розповіла начальниця управління соціального обслуговування населення департаменту соціального захисту ЛОВА Тетяна Медвідь.

Як зазначила урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова, найважче – це евакуація людей, яких рятувальники звільнили з-під завалів будинків:

«Ми дуже гарно співпрацюємо з департаментом соціального захисту ЛОВА та центром «Джерело». Ми працюємо комплексно – забезпечуємо людям догляд та харчування. Потім формуємо групу, яка їде в Італію. Група дуже важка. Туди входять люди на інвалідних візочках, люди з геріатричних інтернатів, з травмами хребта, шиї, спинного мозку – це одні з найважчих категорій. Працюємо також з тотально незрячими людьми, з тими, які мають важку форму церебрального паралічу, у яких майже відсутнє мовлення».

Червоний Хрест хоче створити на заході України медичний хаб

30 тисяч переселенців отримали медичну допомогу у Львові

1100 німецьких лікарів зголосилися їхати в Україну - рятувати поранених

Лікарі зробили унікальну операцію: дістали кулю з серця бійця, не зупиняючи його

У Львові відновлюють забір крові всіх груп

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів