У Львові відкриють ще два осередки для дітей та осіб з інвалідністю: п'ятий і шостий

16:34 31 травня 2021 р.

Фото до новини

Один - на вул. Миколайчука, 24 у Львові. Інший - у м. Винники на вул. Галицькій, 12.

За останні роки місто відкрило чотири осередки для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, старших 18 років. У цих осередках молоді люди упродовж дня отримують соціальні послуги й ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців. 

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Четвертий такий осередок цього року запрацював на вул. Володимира Великого, 40. У новому осередку соціальні послуги з денного догляду отримують до 20 осіб переважно з розладами спектру аутизму з числа дітей з інвалідністю з 14 до 18 років, та особи з інвалідністю від 18 до 45 років. Графік роботи осередку: будні дні з 9.00 до 16.00 год.

За останні роки у Львові відкрили нові осередки Львівського міського центру реабілітації «Джерело» за такими адресами: вул. Кирилівська, 3А, вул. Роксоляни, 23, вул. Б. Хмельницького, 195, вул. В. Великого, 40. Осередок на вул. В. Великого, 40 відкрито у січні цього року, і на його облаштування місто скерувало майже 2,2 млн грн, та ще залучено 0,5 млн грн благодійних надходжень.

«Філії центру «Джерело» відкриваються в різних районах Львова для того, щоб соціальні послуги ставали доступнішими як для дітей, так і для дорослих осіб з інвалідністю. Ми розробляємо індивідуальні програми, щоб кожен міг максимально реалізовувати свій потенціал, соціально взаємодіяти, здобувати соціально-побутову адаптацію.

У цьому центрі на вул. В. Великого є 2 групи: група підлітків, віком від 14 до 18 років, та група дорослих, від 18 до 45 років. Характерною особливістю цієї філії є те, що послуги тут отримують люди з розладами спектру аутизму, з поведінковими порученнями, тому для них тут відповідно організовано як простір, так і програму», – розповіла Зореслава Люльчак, директорка центру «Джерело».

У найближчих планах на цей рік також відкрити ще один такий осередок – на вул. Миколайчука, 24. Водночас, такий осередок планують створити й у м. Винники на вул. Галицькій, 12.

«Ідея наших осередків від реабілітаційного центру «Джерело» успішно реалізується. Ми постійно проводимо ремонтні роботи та відкриваємо нові центри. Якщо рахувати разом з першим, що був створений на базі громадської організації, то у Львові працює вже 5 таких осередків. Незабаром будемо відкривати шостий осередок денного перебування на вул. Миколайчука. Зараз завершуємо всі роботи і, можливо, навіть у червні почнемо працювати в тестовому режимі.

Потреба таких центрів дуже великою, адже в місті, в країні дітей з інвалідністю є багато. У реабілітаційний центр «Джерело» завжди є черга, тому ми постійно працюємо над розширенням мережі таких закладів», – зазначив Ігор Кобрин, начальник управління соціального захисту ЛМР.

У центрі «Джерело» отримують послуги понад 400 осіб, віком від народження до 45 років. На діяльність центру у 2020 році місто скерувало близько 30 млн грн. У 2021 році на функціонування «Джерела» у бюджеті Львівської міської територіальної громади передбачили 47,5 млн грн (загальний фонд і бюджет розвитку).

Довідка

Благодійна установа Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» заснована 1993 року батьками дітей з церебральним паралічем товариства «Надія» та волонтерами з Канади.

У 2008 році, за підтримки Львівської міської ради та у партнерстві з управлінням соціального захисту, створено Львівський міський центр реабілітації «Джерело». Такий крок уможливив поєднати залучені міські бюджетні кошти на діяльність інноваційної в соціальних рішеннях установи, в якій діти з інвалідністю отримують соціально-реабілітаційні послуги.

Львів зроблять першим розумним містом в Україні

У садочках Львівської МТГ обіцяють відкрити групи ще для 700 дітей: де і скільки

У мерії повідомили, в яких дитсадках Львова є вільні місця

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів