У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

15:30 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

Першу в Україні комунальну майстерню протезування в рамках проєкту "Незламні" облаштували у спеціальному мобільному контейнері на території Першого медоб’єднання Львова. Тут медики вже працюють з 10-ма пацієнтами.

«Завдяки співпраці з урядом Німеччини, Мальтійською службою і владою Львова нам вдалося організувати протезну майстерню. Ця лікарня випереджає наші нормативи – тут вже працює кабінет асистивних технологій, який має бути в кожному закладі, який має пакет з НСЗУ», - сказав сьогодні Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, під час відкриття майстерні. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Виробник протезів – всесвітньовідома німецька компанія Ottobock. У цій майстерні пацієнтам, які потребують протезування, робитимуть заміри, а відтак, медики налаштовуватимуть і доопрацьовуватимуть протези. У майстерні вже встановлено все необхідне для цього обладнання.

«До нас привозять комплектуючі: стопи, коліна, труби, адаптери. Індивідуальне виготовлення стосується куксоприймача – так званого інтерфейсу між живим та штучним, завдяки якому, наприклад, вдається приєднати стопи чи коліна до людини. Саме куксоприймач – та ланка, яка пов’язує одне з іншим, потребує індивідуального виготовлення», - пояснює Назар Багнюк, технік-протезист лікарні святого Пантелеймона.

Разом з львівськими фахівцями зараз працюють американські протезисти, які передають свій досвід і практичні навички. Серед них – і Джеймс, який вже 27 років працює у сфері протезування і зараз приїхав до Львова допомагати українцям.

Протезисти Національного реабілітаційного центру “Незламні” пройшли навчання у Німеччині в компанії ”Ottobock”.

«Ця майстерня — в добрих руках. Тут працюють люди з досвідом, і це будуть добрі протези. Цей мільйонний проєкт буде допомагати українцям отримувати якісні протези швидко», - зазначив Павло Тітко, директор Мальтійської служби допомоги.

Зараз у лікарні медики працюють з 10 пацієнтами, які очікують на протезування. Також чимало охочих записались у лист очікування. Записатися на протезування можна за телефоном 0 800 333 003 або ж написати на фейсбук-сторінку Першого ТМО: https://www.facebook.com/1tmolviv .

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

Мер Брюсселя у Львові сказав, що важкопоранених українців треба лікувати за кордоном

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів