На Львівщині відкриють клініку з протезування, де працюватимуть найкращі лікарі світу: хто платитиме

19:50 17 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Львівській області створять нову спеціалізовану клініку Superhumans Center. Вона спеціалізуватиметься на протезуванні та реабілітації пацієнтів. Ультрасучасний центр першочергово націлений на реабілітацію постраждалих, внаслідок російської агресії людей.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Клініка функціонуватиме на базі однієї з комунальних лікарень Львівщини. А також при клініці запрацює навчальний центр, де найкращі медичні фахівці з усього світу проводитимуть навчання для українських спеціалістів.

Ініціативу Superhumans підтримує Перша леді України Олена Зеленська, яка напередодні з візитом відвідала Львівщину.

«Щодня всі ми бачимо страшні наслідки російської агресії. Росія руйнує не лише міста й будинки, вона калічить наших людей – дітей і дорослих. Вони втрачають руки та ноги, зазнають опіків і поранень, у них розвивається посттравматичний стресовий розлад. Але ми цінуємо кожне життя. Ми боротимемося за кожну людину й за те, щоб вона відновилася після будь-якої травми, щоб мала всі можливості для повноцінного та щасливого життя. На запрошення команди Superhumans радо долучаюся до роботи як членкиня правління. Агресор намагається відібрати в українців повноцінне життя та можливості. І саме тому наше завдання – якнайшвидше повернути їх пораненим співвітчизникам, нашим суперлюдям. Це також надважлива частина нашої перемоги», – зазначила Олена Зеленська.

До центру Superhumans залучать найкращих медичних спеціалістів із США та ЄС – загалом тут працюватиме більше ніж 100 лікарів. Команду лікарів сформують з найкращих спеціалістів з усього світу.

До створення Superhumans уже долучилася зіркова команда друзів і амбасадорів, які будуть розповсюджувати інформацію, допомагати залучати кошти та професіоналів до проєкту. Зокрема співак Sting і його дружина, кінорежисерка Trudie Styler, CEO та президент фонду родини Richard Branson Virgin Unite Jean Oelwang, актор Лієв Шрайбер, відомий американський винахідник та інноватор, засновник компанії Not Impossible Мік Ебелінг. А також світила медицини – американський черепно-лицевий хірург Пітер Константино, кандидат медичних наук, кардіолог, головний лікар Edem Clinic Oleksii Bashkirtsev.

Роботи відбуватиметься за кошти міжнародних амбасадорів, меценатів, а також українських спонсорів. Наразі Superhumans розпочинає підготовку до реконструкції та провадить фандрейзингову кампанію. Клініка є неприбутковою організацією, яка за договором лізингу проведе модернізацію і устаткування вже чинної комунальної лікарні Львівщини. Згодом можливе масштабування Superhumans на інші регіони України. Бюджетне фінансування клініки на етапі реконструкції не передбачене.

Проєкт Superhumans створюють за ініціативи українського бізнесмена Андрія Ставніцера. Ще один засновник проєкту – Філіп Грушко, член Наглядової ради TIS та координатор визначних інвестиційних угод на українському ринку. Автори ініціативи планують, що Superhumans Center почне приймати пацієнтів вже у січні-лютому 2023 року.

Superhumans вмістить 100 ліжок, 2 операційні, лабораторію з виготовлення протезів та велике фізіотерапевтичне відділення. Клініка фокусуватиметься на протезуванні для дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, і лікуванні посттравматичного синдрому.

Олена Зеленська познайомилася з Himars у Львові

Польська страхова компанія пожертвувала 1 млн злотих на реабілітаційний центр у Львові

У Львові зібрали перші 2 млн євро на будівництво реабілітаційного центру: хто дав гроші

 

Ляшко у Садового презентує проєкт Національного центру реабілітації, аналогів якого немає у світі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів