Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку з Харківщини з нейробластомою грудного відділу хребта

16:02 3 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Нейробластома здавлювала легені пацієнтки і заважала диханню – стан дівчинки був критичним.

 Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Батьки маленької Еліни – вимушені переселенці. На захід України сім’я переїхала у квітні з маленького міста на Харківщині. Рідний населений пункт родини і досі часто зазнає ворожих артобстрілів. 

Коли дівчинці раптово стало погано – з’явилась млявість, блювота – батьки звернулись до місцевих лікарів.

У ЗУСДМЦ пацієнку доправили увечері того ж дня, каретою швидкої допомоги, у критичному стані – з гемотораксом, важкою дихальною недостатністю, низькою сатурацією (82%) та постгеморагічною анемією. Дитина потребувала невідкладних реанімаційних заходів, адже відлік йшов на години. 

Повне обстеження виявило масивний паравертебральний новоутвір – нейробластому з локалізацією у грудній клітці та значні вторинні ураження.

Пухлина зміщувала і притискала внутрішні органи: серце і легені. Перетиснена ліва легеня наповнилась рідиною і практично не «прослуховувалась».

Медикам лікарні вдалось стабілізувати стан малечі. Ще у реанімаційному відділенні дівчинці негайно розпочали хіміотерапію. Внаслідок проведеного адекватного лікування пухлина зменшилась в розмірах, завдяки чому функція дихання відновилась повністю. 

Зараз дитина продовжує лікування в онкологів Центру. Зі слів лікарів, її стан покращився – і клінічно, і лабораторно: основна пухлина та вторинні ураження організму поступово зменшуються, проте попереду ще тривала терапія. 

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

У Львові трансплантували нирку дитині від неродинного донора

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів