Львів'янину, який готувався їхати на фронт, видалили гігантську пухлину мозку

14:41 11 липня 2022 р.

Фото до новини

Всього за три тижні пухлина мозку виросла до гігантських розмірів – 8-см, і змусила львів’янина Олега, який готувався захищати рідну країну, боронитися самому. Медикам Лікарні святого Луки (раніше – 8-ма міська лікарня) Першого медоб’єднання Львова вдалося видалити рідкісну пухлину, не пошкодивши мозок.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

53-річний чоловік якраз був на військових навчаннях, коли почав відчувати болі у хребті. Спершу подумав, що потягнув спину. Також час від часу він відчував, наче втрачає контроль над правою рукою та ногою. І коли вже не зміг перемкнути коробку передач – а він водій за професією, занепокоївся і звернувся до Лікарні святого Луки. Причину – пухлину, лікарі виявили одразу.

«Усе почалося раптово – наприкінці травня. У мене в родині ніхто не мав онкології, і таких звичних симптомів, як головні болі чи запаморочення, я не мав. Спершу болів хребет, потім почала слабнути рука, я почав втрачати концентрацію за кермом і плутав педалі. Після КТ лікарі одразу виявили пухлину. Операція була складна і довготривала, але все минуло чудово. Зараз я почуваюся добре», - поділився Олег Баїк.

Наслідки цієї онкології важко було б спрогнозувати, адже пухлина збільшувалася і спричиняла зміщення серединних структур мозку. Тож пацієнт міг загинути.  

«Пухлина була глибоко у структурах головного мозку, але нам вдалося провести операцію  мікрохірургічно, не пошкодивши мозкову речовину. Це рідкісний випадок, бо пухлина розташувалася глибоко у тім’яно-потиличній ділянці біля важливих венозних колекторів головного мозку. Нам вдалося майже повністю забрати цю пухлину», - розповів Зорян Салдан, нейрохірург Лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Зараз чоловік одужує після операції і налаштовується на курс хіміотерапії в онколікарні. Адже пухлина – на жаль, виявилась злоякісною. Та чоловік вірить - у нього все буде добре.

Труби, вагою одна тонна, відділили ноги від хребта: за 12 годин медики повернули чоловікові здатність ходити

Лікарі зробили унікальну операцію: дістали кулю з серця бійця, не зупиняючи його

Операція на міжхребцеву килу: львів’янка намагається виправити помилку хірургів

Ціна лікування зламаної ноги у КЛШМД Львова, - розповідь пацієнтки зі заслугами (відео)

26-річному львів’янину, який лікувався від онкології, реконструювали ногу

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

Львівські лікарі двотижневому хлопчику сформують штучний стравохід

 

У Львові американський кардіохірург проперував триденну дитину з рідкісною патологією серця

Федір Юрочко першим з-поміж українських отоларингологів захистив дисертацію в Європі 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів