Труби, вагою одна тонна, відділили ноги від хребта: за 12 годин медики повернули чоловікові здатність ходити

18:26 15 грудня 2021 р.

Фото до новини

У лікарні швидкої медичної допомоги Львова лікарі провели унікальну операцію. Через травму в чоловіка відділилися ноги від хребта. Зазвичай, це неминуча інвалідизація, але медики зробили неможливе: вони повернули пацієнту змогу ходити, і сьогодні він пішов додому своїми ногами.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Це неймовірна історія порятунку. 12 годин наші лікарі «складали» від’єднані ноги від хребта. Операцію такої складності провели вперше в нашій лікарні Першого територіального медичного об’єднання.

Увечері 58-річний пан Ігор із Червоноградського району поїхав на будівництво, де працював. Там металеві труби, вагою близько тонни, впали на чоловіка. До нас він потрапив у вкрай важкому стані: складний перелом кісток тазу обох сторін, комбінований переломом шийки лівої стегнової кістки. На ту мить у ногах, які були знерухомлені, уже утворилися тромби. Пацієнт розумів – він може ніколи більше не ступити жодного кроку», - повідомили в лікарні швидкої допомоги.

Відтак, спеціалісти Центру травми лікарні, спільно з колегою Олександром Ріхтером, вирішили боротися бодай за шанс повернути чоловікові здоров’я. І зважилися на операцію, якої раніше не робили.

Спершу, аби уникнути тромбозу, пацієнту встановили спеціальний кава-фільтр. Це конструкція із металевого дроту, що запобігає відходженню тромбів у систему легеневих судин, адже це ризик зупинки кровообігу. А потім відбулась вкрай складна 12-тигодинна операція у три етапи. Спершу – стабілізація задніх відділів тазового кільця, далі – синтез шийки стегнової кістки. Завершилось втручання зіставленням фрагментів переднього відділу перелому кісток тазу.

Операція пройшла успішно.

«У це несила повірити, але уже наступного дня після такої складної операції пацієнт міг самостійно ставати на ноги і навіть робити навантаження. Нині ж пан Ігор на свої двох ногах пішов додому, щиро подякувавши лікарям за їхню нелегку працю», - підсумували в лікарні швидкої медичної допомоги.

У Львові лікарі врятували життя юнакові зі зрощеними нирками

Ціна лікування зламаної ноги у КЛШМД Львова, - розповідь пацієнтки зі заслугами (відео)

Якась фабрика смерті: львівська журналістка просить міністра МОЗ перевірити смертність у лікарні швидкої допомоги

У дитячій лікарні Львова прооперували немовля із важкою вродженою вадою серця

У Львові надскладну операцію вперше зробили без наркозу

Плата за безнадійне лікування зятя-учасника АТО у головній комунальній лікарні Львова. Тарифи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів