Якась фабрика смерті: львівська журналістка просить міністра МОЗ перевірити смертність у лікарні швидкої допомоги

18:35 14 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 14 жовтня, у лікарні швидкої медичної допомоги Львова з візитом побував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він подякував медикам за ту важку щоденну працю, яку вони роблять у часі пандемії. Львівська журналістка Світлана Хитрова у пості під матеріалом несподівано відреагувала на цей візит.

Вона попросила міністра і ЗМІ перевірити рівень смертності у цій лікарні, пише Dailylviv.com.

"Прошу ЗМІ і міністра перевірити інформацію щодо смертності. Бо, кажуть, тамтешня капличка не справляється із відспівуванням. Понад 40 смертей за добу від медиків, які, можливо, й справді з ніг валяться. А можливо, падають лише в присутності міністра. Не дай Бог - у цю лікарню! Якась фабрика смерті!

Приятелька лежала там в ковідному, то до хворих, котрим зле, з її слів, не докликатися втомленого персоналу і лікарів. Добре, що діда звідтам забрали. Пішов з життя не приниженим і голодним. І заберіть звідтам ту фармацевтичну мафію, котра займає весь хол! Бо цілком вірогідно, що через них йде монетизація вашого держзабезпечення лікарні. Взагалі забороніть аптечні кіоски на територіях лікарень. Вистачить цього цирку за бюджетні гроші! Давно говориться про те, що у кожному відділенні має бути вивішений список ліків, що закуплені держкоштом. Де він? Хто це контролює? Медики всюди втомлені, бо бракує молодшого медперсоналу. Катастрофічно бракує! І в ковідних, і в інфарктних, і в інсультних та інших відділеннях, де є хворі, котрі обмежені в пересуваннях. Це новина? Думаю - ні! Це факт, на який закривали очі в МОЗ. Довго. А тепер він вистрілив смертями. До слова, в інших ковідних лікарнях на таке ставлення лікарів і медперсоналу не жаліються. Хоч там медики теж валяться з ніг, але не втрачають людяності.

І знову ж запитання до міністра: чи правда, що ця лікарня швидкої медичної допомоги має одне з найкращих забезпечень в Україні?" - запитує Світлана Хитрова.

За кілька днів до візиту міністра Світлана Хитрова докладно описала ставлення персоналу лікарні швидкої допомоги до її близької людини:

"У суботу з лікарні ШМД забирали близьку людину. Дуже старший чоловік напередодні був госпіталізований і, зі слів його родини, залишений там напризволяще. Мені важко в це повірити, проте... фраза "ми не зобов'язані вимірювати хворим температуру, бо їх забагато", таки - так. Переконлива. Син застав його сидячим на ліжку, в плачевному стані, блідого. Він не реагував на близьких. Як виявилося, нічого не їв. І температура повзла за 39. Її, як розумієте, не вимірювали. Проте стверджували, що він має достатній догляд. Догляд полягав у тому, що йому вкололи зранку належний за протоколом укол. Описувати, що сталося з літнім лежачим чоловіком, до якого ніч ніхто не підходив, не хочеться.

Його син влаштував скандал лікареві. Виписали рецепт в місцеві аптечні кіоски. Так, гривень на 800. Діда вирішили забрати додому із міркувань "вони його там догроблять, а вдома хоч спробуємо щось зробити".

А тепер - увага! Замовити приватну швидку, котра б забирала таких хворих додому, дуже складно. Родичі забирають із лікарень тих, хто має КОВІД, але потребує особливого догляду. В лікарні немає молодшого персоналу, який може доглядати за важкими лежачими. Так, щоб ви зрозуміли - сьогодні на сьогодні навіть приватну швидку замовити теж нереально! Хіба на ніч. Про це особисто говорила із представником приватної швидкої. Вони теж в шоці", - написала Світлана Хитрова.

Лікарня швидкої допомоги у Львові запроваджує нові обмеження для відвідувачів і пацієнтів

442 пацієнти - з пневмоніями, 38 – у реанімації: в лікарню швидкої допомоги у Львові приїхав міністр охорони здоров'я

Офіційна статистика госпіталізації з ковідом не відповідає реальності, - Антикорупційний штаб

На Львівщині захворіло на Covid-19 ще 1132 особи. Ситуація в районах

На Львівщині за добу більше захворіло людей на коронавірус, ніж у Києві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів