Україна залишиться без медиків, якщо їхня зарплата зросте лише на третину, - міністр

13:59 12 грудня 2020 р.

Фото до новини

Якщо фінансування медицини буде недостатнім, Україну чекає її занепад та відтік медичних кадрів за кордон.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав сьогодні під час свого брифінгу, пише DailyLviv: "Сьогодні українські медики, як ніколи, потребують підтримки держави. Закладені у проєкті Держбюджету на 2021 рік видатки на медицину не передбачають підвищення зарплат медичним працівникам. Натомість поданим МОЗ бюджетним запитом передбачено збільшення рівня оплати праці: лікарів — до 23 тис. грн, середнього медперсоналу — до 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — до 12 тис. грн. Якщо фінансування медицини буде недостатнім, Україну чекає її занепад та відтік медичних кадрів за кордон".

Нагадаємо, що наступного вівторка, 15 грудня, Верховна Рада візьметься за розгляд у другому читанні законопроєкту № 4000 “Про Державний бюджет України на 2021 рік”. Традиційно бюджетний процес супроводжується шаленою критикою на адресу розробників.

Міністр фінансів Сергій Марченко запевнив в інтерв'ю Укрінформу про один з пріоритетів бюджету: "Передовсім – це фінансування системи охорони здоров’я. Ці видатки зведеного бюджету зростуть на 61 мільярд порівняно із нинішнім роком. Передбачено підвищення на 30% зарплат медиків, надання коштів на вакцини, на ліки й оплату медичних послуг. В умовах суттєвих бюджетних обмежень ми врахували максимально можливий реальний ресурс на галузь. До 2023-го рівень фінансування медицини поступово зросте до 5% ВВП. Наступного року цей показник сягне 4,3%".

Лабораторії не заповнені на 100%: обіцяють тестувати безкоштовно

Названо орієнтовну дату старту вакцинації від COVID в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів