Львівські лікарі пересадили нирку 4-річному хлопчику

16:39 12 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Це уже сьома трансплантація нирки дітям у Центрі, з них дві неродинні та п’ять родинних пересадок.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Миколі з Івано-Франківщини у 2019 році діагностували хронічний гломерулонефрит. На лікування малюка у ЗУСДМЦ доправили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. У реанімаційному відділенні Центру медики стабілізували стан хлопчика. 

Відтак, Микола понад 1,5 року отримував лікування перитонеальним діалізом під спостереженням львівських лікарів. 

До операції його готували кілька місяців. Він отримував медикаментозний супровід для корекції ускладнень хронічної хвороби нирок та сеанси плазмаферезу. Донором для хлопчика став тато. Хірурги кажуть, що трансплантація мала свої хірургічні особливості, враховуючи вік та вагу реципієнта і донора.

«Пересадка дорослого органу маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами і тому анастомози тут «ювелірні», – зазначають у ЗУСДМЦ.

Завдяки фаховості команді лікарів Центру та їхніх колег із Львівської обласної клінічної лікарні трансплантація минула успішно. Пацієнти почуваються добре і уже мріють про подорожі, на які досі не могли наважитись через хворобу. 

Це уже сьома трансплантація нирки дітям у Центрі, з них дві неродинні та п’ять родинних пересадок.

«Пацієнти отримують у нас повний цикл лікування: консервативне лікування, нирковозамісна терапія (діаліз),  а з 2021 року виконуємо трансплантацію нирки. У Центрі є можливість пройти безкоштовно усі необхідні обстеження для постановки у лист очікування на трансплантацію. Ми пишаємось мультидисциплінарною командою Центру,  злагоджена робота, якої приносить такі фантастичні результати. А також дякуємо за співпрацю лікарям Львівської обласної клінічної лікарні», – зауважив нефролог Центру Роман Андруневич.

У Львові зробили першу пересадку кісткового мозку дитині. Історія хвороби

У Львові трансплантували нирку дитині від неродинного донора

Сім органів за шість днів пересадили у львівській лікарні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів