Дівчину з палаючої автівки переправили зі Львова до Австрії

11:01 22 вересня 2022 р.

Фото до новини

Медики Дніпра, Києва та Львова довго боролися за життя 17-річної Насті Пригонець. На День Незалежності дівчина постраждала внаслідок обстрілу станції Чаплине на Дніпропетровщині.

Про це інформує пресслужба ЛМР,  пише Dailylviv.com 

Вона отримала 25% опіків рук і ніг, черепно-мозкову травму та складні мінно-вибухові травми. Зараз її евакуювали на подальше лікування до Австрії.

17-річна Настя ледь встигла вибратися з палаючої автівки. Це сталося на День Незалежності, коли дівчина разом із батьками потрапила під обстріл. Мати з батьком тоді загинули. Настя до останнього залишалася у автівці з батьками, бо чекала, що ось-ось вони отямляться. Та коли вогонь дістався її сидіння, розстібнула пасок безпеки і вискочила надвір. Того дня уся країна дізналася: на Дніпропетровщині горять чотири пасажирські вагони, сусідні будівлі, автівки. 25 загиблих, серед яких 2 дітей, 50 поранених.

З Дніпра, де спершу медики боролися за життя дівчинки, її доправили до столичного Охматдиту. Потім – до лікарні святого Миколая у Львові. Тут бригада медицини катастроф разом із командою дитячого відділення інтенсивної терапії лікарні підготували Настю для подальшої евакуації до Австрії. Дівчині підключили постачання потрібних ліків, перевірили усі показники життєдіяльності та необхідність проведення додаткових сеансів діалізу. Її стан ускладнювався нирковою недостатністю та зараженням крові.

Евакуація Насті до Австрії відбулася з допомогою Міністерства охорони здоров'я України, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та волонтерів “Центру порятунку життя”.

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

Мер Брюсселя у Львові сказав, що важкопоранених українців треба лікувати за кордоном

Професор анестезіології Ром Стівенс зі США у Львові допомагав лікувати бойові травми

У Львові відкривають польову лікарню, де працюватимуть американські лікарі та медсестри. Адреса

У Львові оперуватимуть дітей лікарі зі США (відео, оновлено)

До Львова прибув перший медичний дрон: що він може

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів