Дитячий медцентр у Львові одержав обладнання, яке рятуватиме щороку життя понад 20 дітей

15:01 18 грудня 2021 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада надала 852 995 тис. грн на придбання апарату «Prismaflex» для комунального закладу Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com. Нове обладнання для дитячої лікарні допоможе порятувати діток з нирковою, серцевою та печінковою недостатністю. Лікарі запевняють, що використання нового апарату за рік дасть шанс на порятунок більше ніж 20 дітей з поліорганною недостатністю.

Львівська так звана "Чорнобильська лікарня" - єдиний заклад, який у західному регіоні України допомагає дітям у загрозливих станах, використовуючи екстракорпоральні методи детоксикації, зокрема - апаратом Prismaflex.

«Подібний апарат ми використовуємо уже десять років, - зазначив завідувач відділення реанімації ЗУСДМЦ Роман Собко.- За цей час вдалось врятувати сотні маленьких життів. Але зі збільшенням потоку пацієнтів з проблемами ниркової, печінкової та серцевої недостатності у нас виникла потреба у придбанні другого апарату для проведення низькопотокових процедур гемокорекції у важкохворих діток. Адже бувають ситуації, коли підключення до апарату потребують кілька пацієнтів одночасно.

Нещодавно нам вдалося врятувати життя 16-річному хлопчику із мультисистемним запальним синдром, який прибув в реанімацію у важкому стані після ураження COVID-19. Ми надаватимемо допомогу дітям не лише з Львівщини, але й з сусідніх областей, медики яких поки що не забезпечені таким обладнанням".

У дитячі лікарні Львова волонтери приносять нетрадиційні ліки: радість і подарунки

Львівській обласній дитячій лікарні подарували сучасне обладнання

Львівська обласна дитяча лікарня також отримає нове обладнання

Львівська міська дитяча лікарня отримала обладнання для лікувальної гіпотермії новонароджених

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів