Львівській обласній дитячій лікарні подарували сучасне обладнання

11:28 13 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

«Охматдит» отримав апарат штучної вентиляції легень, чотири монітори нагляду за станом пацієнтів та лабораторне обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи та аналізи газів і електролітів крові, котрі до цього часу в лікарні не проводилися.

«Обласна клінічна лікарня «Охматдит» отримала сучасне обладнання для реанімації дітей», – повідомили в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли подробиці:

«У вівторок, 12 липня, Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» урочисто передали апарат штучної вентиляції легень, який було закуплено в рамках Проекту модернізації медичного обладнання у ЛОДКЛ «Охматдит». Проект фінансувався посольством Японії в Україні за програмою ґрантової допомоги по проектах людської безпеки програми «Кусаноне» міністерства закордонних справ Японії.

Для дитячої лікарні в межах проекту закуплено апарат штучної вентиляції легень, чотири монітори нагляду за станом пацієнтів та лабораторне обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи та аналізи газів і електролітів крові, котрі до цього часу в лікарні не проводилися. Проект впроваджує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою, яка на умовах 10-відсоткового співфінансування виділила кошти з обласного бюджету в сумі 178 000 гривень.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив: «Охматдит» став першим, хто з обласного бюджету отримав кошти на співфінансування. Це нормальна практика у світі. І ми, до речі, перебираємо цю практику не лише у напрямку медичному, у нас діє програма, на яку покладаємо великі сподівання щодо співфінансування міжнародної технічної допомоги. Також, коли ми говоримо з послами з різних представництв, різних країн, ми завжди кажемо, що готові бути не просто на словах партнером, а партнером в дії. Сподіваюся, що це буде не останній грант і не остання ініціатива, зроблена цьогоріч в «Охматдиті». Львівська обласна рада спільно з Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та за підтримки міжнародних партнерів, доброчинців продовжуватиме цю роботу».

Своєю чергою, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Мар’яна Возниця відзначила, що таке обладнання вкрай важливе для цього медичного закладу, оскільки самотужки лікарня не в змозі закупити якісну, сучасну апаратуру, яка щодня рятує життя маленьких пацієнтів.

Загальний бюджет проекту становить 1 923 398 гривень, в тому числі кошти посольства Японії в Україні – 1 755 483 гривень, а також кошти обласного бюджету – 178 000 гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів