Львівська обласна дитяча лікарня також отримає нове обладнання

16:28 16 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Сьогодні в обласній раді була підписана тристороння партнерська угода між облрадою, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та комунальним закладом облради – Львівською обласною дитячою клінічною лікарнею ОХМАТДИТ – щодо реалізації проекту «Проект модернізації медичного обладнання у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ».

 Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, «завдяки спільній роботі та спільним зусиллям обласної ради, комунального підприємства ОХМАТДИТ та громадського сектора, сьогодні ми маємо можливість серйозно покращити забезпечення медичним обладнанням нашу дитячу лікарню». Після підписання угоди Олександр Ганущин подякував за роботу Асоціацієї органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна»: «Чим більше ми завойовуємо довіру наших іноземних партнерів, тим більшу допомогу ми зможемо отримувати в майбутньому».

Відповідно до підписаної угоди, буде закуплено та встановлено медичне обладнання у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ»: лабораторне обладнання для аналізів крові, серед якого аналізатор газів крові та електролітів, аналізатор гематологічний та аналізатор біохімічний напівавтоматичний; обладнання для відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, серед яких 3 монітори вітальних функцій та монітор вітальних функцій з модулем вимірювання інвазивного тиску; обладнання для реанімації новонароджених – апарат штучної вентиляції легень. Окрім того буде проведено навчань персоналу щодо використання придбаного обладнання.

У серпні 2014 року Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати - Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою та Львівською обласною дитячою клінічною лікарнею «ОХМАТДИТ» було подано заявку проекту «Проект модернізації медичного обладнання у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ»« на отримання міжнародної технічної допомоги в рамках грантової допомоги по проектах людської безпеки «Кусаноне» Посольства Японії в Україні. Заявка пройшла відбір і вже в кінці березня 2016 року очікується фінансування проекту від Уряду Японії в розмірі 1 755,5 тисячі гривень. 

Очікуване співфінансування проекту за кошти обласного бюджету – 178 тисяч гривень. Ці кошти підуть на закупівлю медичного обладнання для комунального закладу Львівської обласної ради «Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ»: апарату штучної вентиляції легень, чотирьох моніторів для відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, лабораторного обладнання для аналізів крові: аналізатора газів крові, аналізатора гематологічного та аналізатора біохімічного.

Грантова угода щодо фінансування проекту між Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та Посольством Японії в Україні була підписана у вівторок, 15 березня 2016 року у Києві. Про це повідомили сьогодні, 16 березня, в прес-службі Львівської обласної ради.

Як інформував «ЩЛ», у львівському пологовому будинку №1 оновили обладнання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів