29-річний чоловік, який загинув у ДТП, став донором для 12-річної дитини

16:49 16 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Західноукраїнському дитячому медцентрі провели трансплантацію нирки 12-річному хлопцю.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Цієї осені Назару виповниться 13 років. Свій день народження підліток зустрічатиме з новою ниркою, яку йому пересадили у Західноукраїнському дитячому спеціалізованому медичному центрі. Родина каже, що це найкращий подарунок, адже тепер хлопчик житиме повноцінним життям, без діалізу та інших пов’язаних обмежень.

У Центрі Назарчик лікується уже понад 4 роки. З березня 2019 року він отримував замісну терапію методом перитонеального діалізу та супровідну терапію. Близько року тому хлопчика перевели на автоматизований перитонеальний діаліз. Багатодітна родина (крім Назара у сім’ї ще троє дітей) погодилась на пересадку і записали сина у Лист очікування на донорський орган.

Про саме захворювання – хронічну хворобу нирок – ця родина знає багато. У старшої сестри Назара та сама рідкісна недуга – синдром Жубера, при якому спостерігаються важкі поліорганні зміни. 17-річна Соломія уже перенесла дві трансплантації – печінки та нирки, попереду ще одна. Дівчинці планують замінити донорську нирку від мами, яка через 8 років після пересадки перестала нормально функціонувати.

З початком війни Назар із сестрою і мамою вирішили евакуюватись у Польщу. Два місяці вони лікувались у польській клініці. Але все ж повернулись у Львів. Кажуть, вдома і стіни допомагають.

Коли для Назара знайшли потрібну нирку, погодились без вагань. Донором для нього став 29-річний чоловік, який загинув у ДТП.

Попри те, що операція була складна, батьки задоволені. Нирка працює і син житиме повноцінним життям. Вони глибоко вдячні родичам донора за шанс на одужання для їхнього сина!

«Стан пацієнта наразі не викликає жодних зауважень: підліток добре себе почуває, у нього нормалізувались показники рівня креатиніну та сечовини, достатній діурез, тиск у межах вікової норми. Назар дуже добре переніс трансплантацію і є сподівання, що і в майбутньому не виникне ускладнень», - розповів нефролог лікарні Роман Андруневич.

Операцію з трансплантації нирки у Центрі проводять з квітня 2021 року.

"Важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися" - у Львові зробили операцію з пересадки серця

У Львові озвучили тарифи на трансплантацію

У Львові зробили першу пересадку кісткового мозку дитині. Історія хвороби

У Львові трансплантували нирку дитині від неродинного донора

Сім органів за шість днів пересадили у львівській лікарні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів