До Львова приїде кілька десятків американських лікарів, які допомагатимуть українцям

17:30 2 січня 2023 р.

Фото до новини

Про це під час зустрічі домовився міський голова Львова Андрій Садовий із пластичним хірургом з США Стівеном Ортеном.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Американець відвідав Львів вперше на початку повномасштабного вторгнення. Після цього повернувся додому в Даллас і зібрав кілька десятків американських лікарів, котрі хочуть приїхати до Львова та допомогти в лікуванні.

Зокрема, приїхати у Перше медоб’єднання мають американські реконструктори, пластичні  хірурги та військові лікарі. Перші візити заплановані на березень 2023 року.

«Коли я вперше побував у Львові, - я закохався у ваше місто і у ваших людей. Був вражений професійністю ваших лікарів з Першого ТМО. Сьогодні я вже втретє у Львові. Хочу, аби мої колеги пережили те саме. Плануємо приїхати з командою навесні та максимально допомогти українським колегам із порятунком людей», - сказав Стівен Ортен.

Натомість мер Львова Андрій Садовий презентував лікарю екосистему реабілітації НЕЗЛАМНІ, яку розбудовують на базі Першого ТМО. 

«Центр реабілітації такого масштабу ми будуємо в Україні вперше.Тому нам потрібна допомога у всьому: в ідеях, технологіях, в навчанні, в обміні досвіду. Тому ваші візити і наміри ваших колег дуже цінні не лише для нашого міста, але й для всієї України. Адже у наших лікарнях перебувають пацієнти з різних куточків країни», - сказав Андрій Садовий.

За час повномасштабного вторгнення у центрі НЕЗЛАМНІ у Львові допомогу отримали понад 7 тисяч поранених українців. Це військові та цивільні, дорослі й діти.

Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медоб’єднання Львова – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези – тут їх виготовляють. У центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. 

Проєкт реалізує Перше медичним об’єднанням Львова та Львівська міська рада, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. 

Через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі: схема евакуації цивільних

Американська організація Direct Relief надає 1 мільйон доларів на центр НЕЗЛАМНІ у Львові

Львів'янину встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері (відео)

У Львові почали збирати кошти на протези для незламних

Маму і доньку, які під час ракетного обстрілу росіян втратили ноги, поставили на протези у Каліфорнії

Ляшко у Садового презентує проєкт Національного центру реабілітації, аналогів якого немає у світі

У першій майстерні протезування у Львові записують у лист очікування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів