Через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі: схема евакуації цивільних

13:10 2 січня 2023 р.

Фото до новини

Міністерство охорони здоров’я України разом із Європейською комісією продовжують організовувати евакуаційні рейси постраждалих громадян України до клінік Європи.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Цього тижня евакуювали групу з 12 цивільних та військових зі східних регіонів України та інших територій активних бойових дій. Також разом з ними були евакуйовані онкопацієнти з Одещини, Вінниччини, Київщини та Житомирщини. Всі вони були скеровані на спеціалізоване лікування до Нідерландів, Норвегії та Словенії.

Зазвичай евакуюють людей, які постраждали від військової агресії Росії: дорослі та діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями; із захворюваннями, які наразі лікувати в Україні неможливо або які потребують спеціалізованого лікування.

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територіях через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Евакуація цивільного населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Так звані «медичні конвої» — приклад одного з ефективних напрямків порятунку пацієнтів, коли Міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Зазначимо, що загалом у межах співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів від початку повномасштабного вторгнення вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом з різних регіонів України до закордонних клінік вже 2 354 українців.

МОЗ разом із партнерами продовжує працювати та робити усе можливе, аби врятувати людей та надати їм необхідну медичну допомогу.

У Жешуві відкрили медичний хаб для українських пацієнтів

До Польщі на лікування прибули поранені українські бійці

До лікарень Львова евакуювали понад дві тисячі важко поранених українців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів