Наслідки ракетних ударів по Львівщині: стан поранених та інфраструктури

11:00 4 травня 2022 р.

Фото до новини

Напередодні ввечері стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160 завдали ракетного удару по Львівщині.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Учора внаслідок ворожого ракетного обстрілу три ракети влучили в електричні підстанції у Львівській області. Загиблих немає, проте поранення отримали двоє людей. У більшості домогосподарств, де від ударів зникло електропостачання, його вже відновили, проте роботи з відновлення ще тривають.

«Вчора приблизно півдев’ята вечора був завданий удар по Львівській області з сторони Каспію, з стратегічних бомбардувальників. Якщо брати Львівську область, то зі шести крилатих ракет наші сили ППО збили над Львівщиною дві. Три влучили в електричні підстанції залізної дороги. Одна з них пролетіла Львівську область і влучила у Закарпатській області також у підстанцію залізної дороги. Це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання, в тому числі і гуманітарної допомоги.

На даний момент двоє людей постраждали – легкого ступеня важкості (отримали поранення – ред.)», - розповів Максим Козицький.

Він також додав, що удари ворога були критичними для підстанцій залізниці.

«На даний момент є затримка з руху потягів. Але ми частково це відновили. Постачання буде відновлюватися.

На вчорашній вечір більше 85 тисяч домогосподарств, більше 12 населених пунктів повністю були знеструмлені, 5 (населених пунктів – ред.) – частково. Це приблизно 250 тисяч людей залишились без електропостачання.

На сьогоднішній ранок 630 домогосподарств або приблизно 2000 людей досі залишаються без постачання електроенергії. Працівники як Львівської залізниці, так і обленерго працюють над ліквідацією (наслідків – ред.) та можливістю подачі електроенергії в кожну домівку. Вони і надалі обстежують пошкоджені підстанції.

Хочу подякувати людям, які гасили пожежу цілу ніч, які в найкоротший термін з 85 тисяч господарств, які були без струму, вийшли на цифру 630.

Повне відновлення електроенергії залежить від наявності необхідних запчастин та обладнання, та можливості використання резервних ліній. Залучені всі можливі варіанти відновлення руку потягів та перевезення вантажів», - повідомив Максим Козицький

Додамо, що двоє осіб, які постраждали, перебували неподалік від місць вибухів. Їм надають усю необхідну медичну допомогу. В 58-річного постраждалого тупа травма грудної клітки. Чоловік із Закарпатської області, працює водієм. У 24-річного хлопця мінно-вибухові уламкові поранення лівого стегна та лівої руки. Провели операцію та видалили осколки. Потрібна ще як мінімум одна операція, щоб видалити осколки на інших ділянках.

Ракетний штурм: Росія завдала удари по восьми областях України

Керівник ОП повідомив про цілі вчорашніх ракетних ударів

Забруднення повітря від російських бомбардувань: Міндовкілля розробило спецметодику

Львів після ракетних ударів: міський голова розповів нові подробиці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів