Львів після ракетних ударів: міський голова розповів нові подробиці

12:00 4 травня 2022 р.

Фото до новини

Станом на ранок, 4 травня, у Львові повністю ліквідовано проблему із водопостачанням. В час, коли не було електропостачання, насоси перепід'єднали до дизель-генераторів, і близько 4 годин вода подавалась резервним шляхом.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Цей варіант ми пропрацювали ще до війни, встановивши такі генератори на наших мережах та на насосних станціях завчасно», — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні на брифінгу.

Міський голова також повідомив, що через вчорашні тимчасові проблеми зі світлом дві медичні установи Львова були вимушені перейти на альтернативне живлення. Зараз лікарні повернулись до звичного режиму роботи.

За оперативною інформацією Львівобленерго, електропостачання у житлових будинках міста станом на ранок також відновлено. Світла нема лише у кількох нежитлових приміщеннях в мікрорайоні Рясне, але там працюють аварійні бригади і скоро проблему обіцяють вирішити.

Усі атаковані місця міський голова Львова вчора відвідав особисто.

«Комунальні служби міста спрацювали оперативно і продовжують працювати сьогодні. Гаражний кооператив від ударної хвилі сильно постраждав – повиривало замки, колодки, тому наголошую —  не лише ракети несуть загрози життю, поранити може усе, що летить від ударної хвилі. Тому вкотре звертаюсь до львів'ян — коли є повітряна тривога, ідіть в укриття, не залишайтеся на вулиці, бо це може врятувати ваше життя»,  — говорить міський голова Львова Андрій Садовий.

На щастя, через ракетні обстріли у Львові вчора ніхто не загинув. Постраждали два чоловіки, що були поблизу місць влучання ракет. 58-річний мешканець Закарпаття отримав травму грудної клітки, у нього — розрив легені, чоловіка прооперували, загрозу його життю немає. Також травму нижніх та верхніх кінцівок отримав 24-річний чоловік, медики витягують з тіла осколки, загрози життю немає.

Орієнтовно у 9 житлових будинках від ударної хвилі частково повилітали вікна. Крім того, отримали пошкодження деякі вікна у приміщеннях теплоенерго та вітражі у храмі, що були поблизу однієї із точок попадань ракет.

Нагадаємо, увечері у вівторок, 3 травня, росіяни нанесли масований ракетний удар по Львівській області. Кілька вибухів пролунали в різних частинах Львова.

Внаслідок ракетного удару було пошкоджено три електропідстанції та дві насосні підстанції. Це вже четвертий вибух ракет у Львові від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Водопостачання у Львові після вчорашніх ракетних ударів відновлено

Керівник ОП повідомив про цілі вчорашніх ракетних ударів

Забруднення повітря від російських бомбардувань: Міндовкілля розробило спецметодику

Наслідки ракетних ударів по Львівщині: стан поранених та інфраструктури

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів