Українська мова на радіо у Польщі: де і коли слухати

14:47 14 липня 2022 р.

Фото до новини

Польське радіо для України – це інформаційно-публіцистична та музична станція, орієнтована на вихідців з України та українців, які постійно проживають у Польщі.

Польське радіо поступово розширює пропозицію для українців – транслюючи в ефірі Польського радіо для України програми журналістів Української секції Польського радіо для закордону. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Суспільний мовник започаткував Польське радіо для України, а від початку російської агресії також транслює новини українською мовою на Першому і Третьому каналах Польського радіо. 

Новини українською також передає Polskie Radio Kierowców. Портал PolskieRadio24.pl запустив аудіовідеострімінг на YouTube, який представляє найсвіжішу та найважливішу інформацію про російське військове вторгнення в Україну. Польське радіо також оприлюднило сигнал громадського Українського радіо в своєму інтернет-радіоплеєрі. Це додатковий канал прийому, завдяки якому громадяни України, які перебувають у Польщі, можуть слухати радіопрограму своєю мовою. У свою чергу, завдяки допомозі Оркестру Польського радіо у Варшаві до дитячого будинку «Вулик» у місті Рівне було доставлено електрогенератор.

Кілька днів тому Польське радіо для України отримало подяку від Генерального штабу Збройних сил України за системне, об’єктивне, повне та змістовне висвітлення їхньої діяльності в обороні країни та розвитку двосторонніх відносин, зокрема у військовій сфері. У повідомленні Генштабу Збройних сил у Facebook написано, що українці вдячні всім польським громадянам за відкриті серця і домівки для мільйонів українських жінок і дітей, які знайшли притулок у Польщі.

Польське радіо для України – це інформаційно-публіцистична та музична станція, орієнтована на вихідців з України та українців, які постійно проживають у Польщі. Наразі програма доступна на цифровій платформі DAB+ і на двох частотах – у Перемишлі на 98,6 FM і в Грубешеві – на 93,3 МГц. Програму також можна слухати через інтернет-плеєр Польського радіо та на платформі moje.polskieradio.pl, у додатку для мобільних пристроїв «Polskie Radio» – безкоштовно з Google Play та App Store.

Невід’ємною частиною радіостанції є оригінальні програми журналістів Польського радіо для іноземців українською мовою – їх можна слухати 15.00-21.00. 17 липня станція розширить цей блок – транслюватиметься з 13:00.

Польське радіо розпочинає шестигодинне мовлення українською мовою

Радіопрограми українською мовою з Польщі слухає майже вся Європа

Літнє радіо у Польщі три рази на день говоритиме українською

Українська делегація спільно з польською вшанує у Варшаві пам'ять жертв трагічних подій на Волині

Медсестри з України рятують лікарні Західнопоморського воєводства

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів