Літнє радіо у Польщі три рази на день говоритиме українською

22:51 21 червня 2021 р.

Фото до новини

21 червня рівно о 9 ранку розпочалося 50-те «Літо з радіо». Щодня о 9, 10 та об 11 після випуску новин польською мовою можна слухати новини іноземними мовами: англійською, німецькою та українською.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv. Культова програма «Літо з радіо», що виходить в ефір на Першому каналі Польського радіо, вирушила у Польщу. Репортери Польського радіо відвідуватимуть менш і більш відомі місця по всій Польщі та віднаходитимуть для слухачів найцікавіші принади.

21 червня рівно о 9 ранку розпочалося 50-те «Літо з радіо». Цього року не бракуватиме концертів, конкурсів, радіовистав, а також Туристичного хіт-параду, у якому слухачі обирають найцікавіші туристичні місця у Польщі, - розповідає директор Першого каналу Польського радіо Марцін Куси:

«Слухачі обирають різні місця і пропонують їх до хіт-параду, як це відбувається у музичному плані. Не приховую, що цей Туристичний хіт-парад для нас, репортерів та журналістів, є джерелом натхнення, щоб показувати слухачам ці незвичайні місця. Тому і створено репортерський тур. Але не слід думати, що репортер Першого каналу їде, показує і повертається. Ні, він матиме різноманітні завдання, він показуватиме дуже цікаві місця у Польщі».

Вперше програма «Літо з радіо» вийшла в ефір 1971 року і зовсім не віщувала про те, що будуть наступні передачі. Спочатку це була коротка інформаційна програма. У 1972 році програми не було, але через рік вона повернулася в оновленій формі.

«Літо з радіо» можна слухати з понеділка до суботу в ефірі Першого каналу Польського радіо з 9 ранку за варшавським часом.

У передачі «Літо з радіо» звучить й українська мова. Щодня о 9, 10 та об 11 після випуску новин польською мовою ви можете слухати новини іноземними мовами, а саме англійською, німецькою та українською. Новини українською готують до ефіру та озвучують журналісти Української служби Польського радіо Тарас Андрухович, Антон Марчинський та Мар’яна Кріль.

На 40% Польща збільшила кількість дозволів на проживання українців. Найлояльніші воєводства

З 1 липня до Польщі і в усі країни ЄС можуть в'їхати три категорії громадян України

США поставлять у Польщу винищувачі п’ятого покоління F-35

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів