Польське радіо розпочинає шестигодинне мовлення українською мовою

15:32 17 червня 2022 р.

Фото до новини

Щоденні передачі Української редакції Польського радіо для закордону видовжаться з чотирьох до шести годин. Програма транслюється з Варшави українською мовою як Польське радіо для України

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

З п’ятниці, 17 червня, тривалість щоденних передач Української редакції Польського радіо для закордону збільшиться з чотирьох до шести годин. Програма готується у Варшаві та транслюється українською мовою на Польському радіо для України, яке доступне на частоті 100,6 FM у Варшаві, на 98,6 FM у Перемишлі та на довгих хвилях 93,3 MHz - у Грубешові, а також у мобільному додатку, плеєрі та цифровому радіо DAB+

 

2 травня Польське радіо запустило спеціальний ефір українською мовою – Польське радіо для України у Варшаві на частоті 100,6 FM. Згодом передачі стали виходити на 98,6 FM у Перемишлі та на довгих хвилях 93,3 MHz - у Грубешові. На цій частоті Польське радіо надає трансляцію журналістам і співробітникам Українського суспільного радіо UKR1, канал транслює передачі мовника, а також спеціальні передачі Української служби Польського радіо. Дотепер трансляція відбувалася 4 години на добу, з 17.00 до 21.00 години за Варшавою.

З 17 червня Польське радіо видовжує трансляцію мовлення Української редакції ще на 2 години, вона відбуватиметься з 15.00 до 21.00 години.

Крім того, будуть транслюватися програми Української редакції Польського радіо в Україні, також у Києві, партнером Польського радіо за кордоном – Громадським радіо.

«Польське радіо для України транслює новини, культурні та журналістські передачі, репортажі, казки для дітей, курси польської мови. Також можна почути багато польської та української музики різного жанру – зі спільним поглядом на спільні проекти польських та українських музичних виконавців. Редакція Польського радіо для України реагує на неправдиву інформацію кремлівських пропагандистів про Польщу, Україну та польсько-українські відносини», – говорить директор Польського радіо для закордону Анджей Рибалт.

Програма не лише подає інформацію про поточну ситуацію в Україні, а й також надає практичні поради для українців, які приїхали до Польщі: куди звернутися за допомогою та як здійснити формальності.

Програма включає також нові пропозиції, серед яких: «Консульські поради», «Про це говорять» та «Психологічний довідник».

Громадяни України, які перебувають у Варшаві, також можуть слухати Українське радіо через інтернет-плеєр Polskie Radio та на сайті moje.polskieradio.pl. Сигнал суспільного українського мовника також додано до застосунку «Polskie Radio» для мобільних пристроїв. Додатково канал Польського радіо для закордону транслює передачі також на частотах UKF, завдяки передавачам у Києві та дев’яти передавачам у Донецькій та Луганській областях.

Сигнал суспільного українського мовника також додано до додатку для мобільних пристроїв «Польське радіо», він є доступним для безкоштовного завантаження з Google Play та App Store.

На Львівщині спільно з Польщею створять спеціальну економічну зону для іноземних підприємств

На кордоні Україна-Польща збудують елеватори для зерна

Медсестри з України рятують лікарні Західнопоморського воєводства

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів