Садовий повідомив, скільки керівників міської ради цьогоріч святкували Різдво 25 грудня

13:55 28 грудня 2022 р.

Фото до новини

65% керівників управлінь та департаментів Львівської міської ради цьогоріч святкували Різдво Христове 25 грудня. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Війна пришвидшує час. Кілька днів із колегами провів на Харківщині з нашими захисниками. Усі вони вже зустріли Різдво Христове 25 грудня. Наші Герої задають правильний напрямок на всіх фронтах.

Повернувшись у міську раду, поцікавився, як керівники департаментів та управлінь ставляться до переходу на новий календар, і отримав гарні результати внутрішнього опитування. Більшість працівників зустрічали Різдво 25 грудня. Моя сім’я, наприклад, вже три роки поспіль святкує Різдво 25 грудня. І, звісно, 7 січня ми відзначаємо Різдво Христове із батьками», — прокоментував  мер Львова Андрій Садовий.

Згідно зі соціологічними опитуваннями, в Україні за останній рік відчутно побільшало громадян, які підтримують перенесення святкування Різдва на 25 грудня — з 26% до 44% опитаних. Так, напередодні Різдва в застосунку Дія, наприклад,  в опитуванні взяло участь майже півтора мільйона людей, з них 59% висловилось за святкування Різдва 25 грудня,  27% - за 7 січня, за обидві дати - 12%.

У ЄС і НАТО немає країн, які відзначають Різдво Христове за старим юліанським календарем

Різдво - 25 грудня: у Львові за 43 секунди пояснили, чому треба відмовитися від московського православного календаря (відео)

Сім питань навколо святкування Різдва в Україні

У Львові людей у потребі запрошують на Різдвяну трапезу

Греко-католики починають святкувати Різдво 25-го грудня

У Львові обговорять єдину дату святкування Різдва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів