25 грудня чи 7 січня: у Дрогобичі почали консультації з громадою про дату святкування Різдва

11:07 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Цьогоріч в Україні Священний Синод Православної Церкви дозволив, як виняток, за рішенням настоятеля та громади відзначати Різдво Христове за Новоюліанським календарем, тобто 25 грудня.

Про це нагадує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

Як наголошують у ДМР, дата святкування Різдва в грудні має беззаперечну логіку, адже відлік років повинен йти саме від Різдва Христового. Однак досі більшості людей важко відмовитись від усталеним рокам традицій.

"Тому кінцеве рішення буде за громадою.

Чи готові люди переходити на нову дату святкування Різдва Христового і об’єднатись в цьому з європейськими країнами?" - йдеться в повідомленні.

Дрогобицька міська рада ініціює відкриті електронні консультації, для збирання думок від мешканців громади, – парафіянин місцевих християнських парафій.

За підсумком консультацій буде організовано круглий стіл, на який запросять настоятелів церковних громад для напрацювання спільного рішення щодо відзначення найбільшого християнського свята – Різдва Христового.

Різдво - 25 грудня: у Львові за 43 секунди пояснили, чому треба відмовитися від московського православного календаря (відео)

Сім питань навколо святкування Різдва в Україні

У Львові людей у потребі запрошують на Різдвяну трапезу

Греко-католики починають святкувати Різдво 25-го грудня

У Львові обговорять єдину дату святкування Різдва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів