Культура (cтор. 50)

Фото для новини

17:36 30 листопада 2021 р.

Алегоричну скульптуру Моцарта від Моцартеуму та Линів залишать на площі Маланюка у Львові

Депутати Львівської міської ради не підтримали петиції про демонтаж скульптури Франца Ксавера Моцарта на площі Євгена Маланюка. Рішення не набрало потрібної кількості голосів, тож скульптура залишиться на цій площі.

Культура

Фото для новини

16:23 28 листопада 2021 р.

Блогери цинічно тусували у Львові у День пам'яті жертв Голодомору

Цинічне святкування відбулося з нагоди дня народження Олександра Заліска, за акаунтом якого стежать понад мільйон користувачів мережі. Він зібрав найпопулярніших українських блогерів у Будинку вчених, що у Львові.

Культура

Фото для новини

22:30 25 листопада 2021 р.

На місці центральних залізничних кас у Львові інвестору пропонують відкрити книгарню

Сесія Львівської міської ради затвердила інвестиційний проект «Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22». Рішення підтримало 39 депутатів.

Культура

Фото для новини

13:48 24 листопада 2021 р.

Чи потрібно хлопчикам гратися з ляльками?

Основними причинами короткочасного інтересу до ляльок у хлопчиків часто бувають допитливість, турбота про слабких, потреба у затишку, проживання певних життєвих ситуацій.

Культура

Фото для новини

13:46 23 листопада 2021 р.

Як правильно вибрати картини для дитячої кімнати

З самого народження батьки намагаються оточити свою дитину виключно корисними речами. При цьому сила сприйняття дитини безпосередньо залежить від її віку. При облаштуванні кімнати варто спиратися на захоплення малюка та підкреслювати їх дрібницями. Гарним доповненням до інтер'єру стануть картини. А ми розповімо, як вибрати їх для дитячої кімнати.

Культура

Фото для новини

11:12 15 листопада 2021 р.

Аудіогіди у трьох львівських музеях заговорили голосами українських зірок

У Львові запрацювали три україномовні аудіогіди: у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького (палац Лозинського), історичному комплексі Національного музею ім. Андрея Шептицького та музеї Івана Георгія Пінзеля. Проєкт реалізовано у межах співпраці медіасервісу MEGOGO, Міністерства культури та інформаційної політики України й Державного агентства розвитку туризму. першої леді України

Культура

Фото для новини

15:38 10 листопада 2021 р.

У Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла завершили реставрацію 1300 м кв фресок, яка тривала 4 роки

У Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла завершили реставрацію фресок Франциска Екштайна 1740 року. Реставрацію, яка тривала 4 роки, робили за кошти Міністерства культури Польщі, зокрема інституту Полоніка, та жертводавців храму. Урочисте відкриття фресок відбудеться 2 грудня. До цього часу у храмі триматимуть роботи з демонтажу риштування.

Культура

Фото для новини

18:36 31 жовтня 2021 р.

Школу Калинець у Львові відремонтують і відреставрують

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури Львова – закладу загальної середньої освіти №87 імені Ірини Калинець.

Культура