Професор Львівського університету Олег Петрик спростовує свою причетність до Royal Lviv Balet

20:46 9 лютого 2024 р.

Фото до новини

Всі звинувачення від Львівської опери стосовно участі у російських постановках народний артист України відкидає.

Сайт InPoland подав інформацію про те, що український митець Олег Петрик спростовує свою причетність до Royal Lviv Balet, балерин якого „облили кров’ю” у Вроцлаві". DailyLviv.com подає повний текст цього повідомлення: "Після публікації статті "Українці у Вроцлаві облили „кров’ю балерин” перед концертом російського „Лебединого озера”, до редакції InPoland.net.pl звернувся Олег Петрик, народний артист України, професор Львівського національного університету імені Івана Франка, який раніше працював у Royal Lviv Balet. Він особисто танцював у балетах трупи. Чоловік пояснив, що на сьогодні ніяким чином не пов’язаний з вищезгаданим колективом. Зокрема, пан Олег висловив свою думку щодо трактування „Лебединого озера” як російського. Як він зазначив, в створенні балету беруть участь багато людей: балетмейстер, власне виконавці, декоратор, костюмер та інші. А музика є однією зі складових.

Як розповів артист, Royal Lviv Balet було створено як шанс для українських виконавців вийти на європейський концертний ринок. Керує цією групою полька Лідія Т. Трупа виступала як у великих залах, так і в маленьких містечках, на сценах яких балет танцювали вперше. За словам Петрика, з початку повномасштабного вторгнення росії українці відмовилися танцювати в постановках, де використовувалася російська музика. Але бренд є відомим та розкрученим, тому керівник вирішила запросити до співпраці італійців. Балетмейстером також є італієць.

Олег Петрик повністю заперечує свою причетність до теперішньої діяльності балетної трупи. А всі згадки про це вважає чорним піаром його конкурентів. Всі звинувачення від Львівської опери стосовно участі у російських постановках він видкидає. Натомість звертає увагу на те, що у репертуарі львівських артистів і досі є вистави, поставлені російськими балетмейстерами у довоєнний період".

DailyLviv.com раніше подав публікацію з сайту InPoland під заголовком "Професора зі Львова звинуватили в тому, що він просував російський репертуар у Польщі (фото, відео)". Олег Петрик уточнив, що танцював у трупі Royal Lviv Balet з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Сайт з Польщі додав інформацію про те, що у Вроцлаві 13 лютого у Hala Stulecia також відбудеться черговий балет з російським репертуаром російського композитора Петра Чайковського „Лебедине озеро”, але від інших організаторів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів