Культура (cтор. 45)

Фото для новини

10:23 17 березня 2022 р.

Час найвищий: Львівщина заохочує відмовлятися від мови окупантів

Ще до початку війни на території Львівської області прийняли мораторій на заборону використання російськомовного культурного продукту у громадському просторі. Можливо тепер українцям слід відмовитись від мови окупанта зовсім?

Культура

Фото для новини

14:45 11 березня 2022 р.

Дрогобицька тергромада заборонила УПЦ московського патріархату

10 березня на сесії Дрогобицької міської ради прийнято рішення про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Дрогобицької громади.

Культура

Фото для новини

17:32 4 березня 2022 р.

У Львові демонтовують і обгортають вогнетривкими матеріалами пам'ятки культури ЮНЕСКО

У Львові пам’ятки культурної спадщини убезпечують від можливих руйнувань. Йдеться насамперед про об’єкти ансамблю Світової спадщини ЮНЕСКО. Ці пам’ятки – унікальна світова цінність і перебувають під охороною ЮНЕСКО.

Культура

Фото для новини

17:39 3 березня 2022 р.

Духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) вимагає незалежності церкви від Москви

«Сьогодні маски скинуті. Очевидно всім, що за словами про братерську любов і створення єдиного духовного простору «руского міра» ховалося людиноненависницьке прагнення захопити і пригнобити вільний і боголюбивий український народ. Ми маємо Каїна – в особі Президента Росії В. Путіна», - духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) звернулося до правлячого Архиєрея Митрополита Філарета зі зверненням щодо проголошення повної автокефалії від РПЦ на Архиєрейському соборі.

Культура

Фото для новини

11:47 3 березня 2022 р.

У Львові безцінні вітражі і скульптури огороджують щитами для захисту від можливих руйнувань

У Львові захистили безцінні пам'ятки культури - вітражі Петра Холодного в Успенській церкві та скульптури на сходах до костелу Св.Антонія від можливих руйнувань.

Культура

Фото для новини

14:32 20 лютого 2022 р.

Троє кандидатів на посаду керівника Львівської опери звинувачують гендиректора в неефективному управлінні театром

Головний аргумент для такої оцінки - кримінальне провадження, що ведеться у Львові за результатами державного фінансового аудиту.

Культура

Фото для новини

14:02 18 лютого 2022 р.

Зі Львова лобіюють зміни до закону про театр, щоб зупинити свавілля гібридних директорів

21-22 лютого у Києві відбудуться перший і другий тури виборів керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. У Львові заявили про порушення процедури на зборах колективу театру.

Культура

Фото для новини

14:40 17 лютого 2022 р.

Львів запропонував у випадку військового вторгнення прийняти експонати музеїв з інших областей

Львівська ОДА спільно з Львівською облрадою звернуться до Міністерства культури та інформаційної політики щодо надання методичних рекомендацій щодо вжиття заходів для збереження музейних експонатів обласних музеїв під час загрози військового вторгнення та щодо можливості прийняття музейних експонатів з інших областей України на тимчасове збереження.

Культура