Великдень триває. Понад 150 дітей у Львові отримали «Сумку Самарянина» від церкви «Гефсиманія» (відео)

08:39 22 травня 2024 р.

Фото до новини

У суботу, 18 травня у Християнській Євангельській церкві «Гефсиманія», що розташована на перехресті вулиць Антоновича-Кульпарківська, відбулося дитяче свято, яке стало продовження відзначання Паски.


Про це DailyLviv.com повідомив настоятель, старший пастор церкви “Гефсиманія”, яка цьогоріч відсвяткувала своє 30-річчя у Львові, Валерій Марченко. Він розповів про історію виникнення традиції подарунків “Сумка Самарянина” (Samaritan's Purse).

“Сумка Самарянина — це різдвяні подарунки дітям. Вони гарно упаковані у взуттєву коробочку. Чому так? Був в 50 роках відомий проповідник — Біллі Грем. До слова, він благословляв п’ятьох американських президентів, молився за них під час інавгурації. Тоді Біллі Грем запропонував збирати на Різдво дітям подарунки. Їх складали у коробки для взуття, яких було багато, а потім роздавали дітям. Ця ініціатива гарно пішла і перетворилася на міжнародну традицію. Відтоді подарунки дітям регулярно збирають по всьому світу і надсилають, зокрема, в такі країни, як наша. Але на це потрібен час. До нас подарунки приїхали набагато пізніше ніж святкували Різдво. Тому вручення “Сумки самарянина” ми організували на Паску”, - розповів Валерій Марченко.

Як уточнив настоятель церкви, “Сумки Самарянина” надсилають в Україну уже не менше 25 років. У коробочках, зазвичай, є олівці, зошити, інше канцелярське приладдя, іграшки, зубні щітки дитячі, зубна паста. Щоб посилити адресність подарунків, дітей ділять на три категорії: 6, 9 і 14 років та дівчата й хлопці. 

“Цього разу “Гефсиманія” отримала понад 250 “Сумок Самарянина”. Частина з них поїхала у Червоноград і в Соснівку, в нашу церкву. Там святкування організували раніше на тиждень, ніж у Львові”, - наголосив Валерій Марченко.

“Сумку Самарянина” вручають не лише дітям членів церкви “Гефсиманія”.

“З 250 подарунків діти наших парафіян отримали, напевно, 50. Решту роздали юним гостям. Ми через соціальні служби Львова запросили дітей переселенців, дітей, батьки яких воюють, загинули, дітей з притулку — загалом понад 150 дівчаток та хлопчиків. Загалом у святі минулої суботи взяли участь понад 250 людей. Для дітей організували показ мультиплікаційних фільмів, вікторини, ігри, руханки — вся тематика була присвячена радості Воскресіння Ісуса Христа, яке дає життя. У дворі церкви стояли батути, парашут. Дітей зустрічали аніматори", - розповів Валерій Марченко.

За словами старшого пастора, цього літа “Гефсиманія” організує ще кілька заходів для дітей.

“Буде традиційний літній виїзний табір. Торік його проводили в Моршині. Раніше, до війни, дітей возили також у Мелітополь, Керч. Цьогорічну локацію ще уточнюємо. Розраховуємо на участь 60-70 дітей. Члени церкви впродовж року збирають кошти, аби частково профінансувати тих, чиї сім'ї не мають фінансової можливості оплатити літнє дозвілля школярів. Залежно від статків, діти, зазвичай, їдуть в табір безплатно або за частину вартості. 

За місяць також будемо організовувати два денні табори. Як вони працюватимуть? Упродовж 4-х днів діти приходитимуть зранку в церкву. Займатимуться у гуртках, потім підуть на екскурсії й о 16 годині повернуться додому”, - розповів про найближчі плани на літо настоятель євангельської церкви “Гефсиманія” Валерій Марченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів