У ЛМР показали, яким буде ЕтноЦентр львівського скансену

13:32 29 травня 2024 р.

Фото до новини

У центрі Львова, на вулиці Дорошенка, відкриють ЕтноЦентр Львівського музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

Студія дизайну та архітектури “O.M.Shumelda” презентувала візуалізацію дизайн-проєкту цього простору. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як зазначає директор музею Михайло Закопець, ЕтноЦентр виконуватиме функцію центрального представництва скансену в серці Львова з інформацією, крамничкою та маленькою кавʼярнею.

«Тут буде сувенірна крамничка, інформаційне бюро і виставковий простір для експозиції надбань фондів скансену та сучасного народного мистецтва. Ще одна класна локація Львова для невеликих подій, зустрічей яка занурюватиме в українське. Мріємо, щоб це приміщення стало місцем для зустрічей, семінарів, воркшопів, майстер-класів, арт-терапії та наукових конференцій», – наголошує Михайло Закопець.

Читайте також: Рекорд відвідувачів у Шевченківському гаї. Хто прийшов

Зараз у будівлі ведуться ремонтні та реставраційні роботи, адже в процесі зондажу, було знайдено елементи розписів на стелі. Кошти на реставрацію, ремонт і облаштування простору залучають з продажу квитків відвідувачах Шевченківського гаю, а також долучаються партнери та друзі музею.

Нагадаємо, ЕтноЦентр має підтримувати зацікавленість діяльністю Шевченківського гаю, дати поштовх до його розвитку та формувати нові ідеї для популяризації української культури. За допомогою цього центру музей прагне створити осередок в центрі Львова, який у сучасний спосіб знайомитиме з народним українським мистецтвом і культурою, а також служитиме інформаційним представницьким бюро Музею народної архітектури і побуту у Львові.

Яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста: візуалізація Яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста: візуалізація Яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста: візуалізація Яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста: візуалізація Яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста: візуалізація <



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів