У Польщі троє священників вперше благословили 10 одностатевих пар

11:02 23 травня 2024 р.

Фото до новини

Благословення не прирівнюється до церковного одруження цих пар, але демонструє лояльність церкви до їх вибору.

З нагоди Міжнародного дня боротьби з гомофобією у Польщі вперше в одному з костелів благословили одразу 10 одностатевих пар.

Про це повідомляє видання Ukrayіna.pl, пише DailyLviv.com.

Церемонію організували євангелічно-реформаторська парафія у Варшаві та фонд Wiara i Tęcza. Спершу лише кілька пар повідомили, що вони хочуть благословення. Проте під час церемонії їхня кількість збільшилася до десяти.

ЛГБТ-спільнота Польщі назвала цю подію історичною. Костел спеціально прикрасили символікою ЛГБТ – на стіни повісили райдужні паперові серця, а богослужіння відбувалося на прапорі у кольорах веселки.

Читайте також: Замість Йосифа дві матері Ісуса. Священник створив «ЛГБТ-вертеп» (відео)

Саму ж службу провели три священнослужителі: преподобна Галина Радач із Євангелічно-аугсбурзької церкви, преподобний Міхал Яблонський із Євангелічно-реформатської церкви та преподобний Адам Свєжинський із Римо-католицької церкви.

Благословення не дорівнює церковному одруженню цих пар. Проте церемонія демонструє одностатевим парам лояльність церкви до їх вибору. Священники впевнені, що подібні заходи повторюватимуться.

Нагадаємо, 18 грудня Папа Римський Франциск схвалив постанову Ватикана про те, що римо-католицькі священники умовно можуть благословляти одностатеві пари, якщо це не є частиною регулярних церковних ритуалів або літургій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів