Культура (cтор. 40)

Фото для новини

22:43 20 липня 2022 р.

Укрзалізниця розпочала повну дерусифікацію

Залізнична компанія зобов'язана за законом позбутися дублювання інформації російською мовою на квитках і позначок, які відповідно до міжнародних угод і документів наносилися російською мовою на рухомий склад.

Культура

Фото для новини

17:01 15 липня 2022 р.

У Львові на фортепіано виконали композицію, написану для музиканта з однією рукою

Сьогодні у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова соліст Львівського органного залу Андрій Макаревич зіграв музичний твір, написаний лише для лівої руки. Такий музичний перформанс став символом незламності мистецтва в умовах війни.

Культура

Фото для новини

19:01 27 червня 2022 р.

10-річний херсонець організував співочий тур Яворівським районом і зібрав 40 тис грн для ЗСУ

Сьогодні, начальник Яворівської РВА Ярослав Коминський нагородив юного співака з Херсонщини - Зарічного Максимка Сергійовича, який організовує благодійні концерти у Яворівському районі на підтримку Збройних сил України.

Культура

Фото для новини

17:40 24 червня 2022 р.

Львівські митці у Нью-Йорку на Манхеттені показали новий вид мистецтва

Львівські митці Олег та Олександр Денисенки через свою творчість закликають світ звернути увагу на війну в Україні. Вони представили на міжнародній арені новий вид мистецтва – гесографію. Це інноваційне поєднання прийомів скульптури, гравюри та живопису. Виставку уже представили у Нью-Йорку на Манхеттені.

Культура

Фото для новини

15:32 17 червня 2022 р.

Польське радіо розпочинає шестигодинне мовлення українською мовою

Щоденні передачі Української редакції Польського радіо для закордону видовжаться з чотирьох до шести годин. Програма транслюється з Варшави українською мовою як Польське радіо для України

Культура

Фото для новини

14:00 17 червня 2022 р.

Zатонув чи Vтопився: у Львові погасили унікальну марку

Сьогодні, 17 червня, у Львівській ОВА відбулось урочисте спецпогашення поштової марки «Zатонув чи Vтопився». У назві використали символи, з якими російська армія вторглася на територію України.

Культура

Фото для новини

13:02 16 червня 2022 р.

Українська в інтернеті: вебресурси й інтерфейси переходять на державну мову

З 16 липня 2022 року Уповноважений із захисту державної мови зможе накладати штраф на посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, керівників та працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, інших фізичних осіб, які порушуватимуть закон.

Культура