У Малехові збиратимуть кошти для Сергія Керода, Ореста Забора і Романа Костіва

20:21 4 жовтня 2024 р.

Фото до новини

У неділю, 6 жовтня, громада Малехова відзначатиме дві важливі дати в історії свого населеного пункту.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У неділю, 6 жовтня, громада Малехова відзначатиме дві важливі дати в історії свого населеного пункту – 647 років з дня першої історичної згадки та 605 років із часу присвоєння Магдебурзького права. З цієї нагоди відбудеться великий благодійний захід, на якому збиратимуть гроші, аби підтримати захисників-односельчан. Про це повідомили в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР.

Так, кошти збиратимуть для Сергія Керода зі 151-ї бригади 1-го батальйону аеророзвідки, Ореста Забора з 68-ї окремої єгерської бригади та Романа Костіва з 80-ї десантно-штурмової бригади.

Працівники офісу громади, які є серед організаторів, запрошують усіх охочих доєднатися до волонтерського заходу та підтримати воїнів. Буде спільна молитва, святковий концерт та благодійний аукціон. Серед лотів – військова атрибутика, пам'ятні монети, вишиті картини. А також ікона «Таємна вечеря», яку спеціально для аукціону змайстрував мешканець Андрій Пощаловський.

Читайте також: 5 млн грн, які зібрали у Львові під час гастровечері, розподілили між 10 бригадами. Перелік

Захід відбуватиметься в місцевому Народному домі, що на вул. Шевченка, 1. Початок – о 15:00.

В управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР підготували цікаві факти про Малехів:

- У греко-католицькому храмі Собору Пресвятої Богородиці зберігається чудотворна ікона Пресвятої Родини «Втеча до Єгипту», початку VІІІ ст., яка визнана автентичною. Свого часу вона була коронована і прикрашена дорогоцінними коралями. Цей храм разом з парафіянами збудував рідний брат батька Євгена Коновальця.

- Також у Малехові є каплиця у стилі неоготики, де похована родина Коновальців.

- У громаді зберігся костел Святого Архангела Михаїла, який збудували XVIII столітті.

- У лісах Малехова є справжня криївка. Нею користувалися повстанці до 1946 року, поки її не знищили війська НКВС. Жоден з підпільників, який воював за незалежну Україну, тоді не здався. Її відновили за часів колишньої сільської ради.

Нагадаємо, громада, з найвищою точкою в околицях Львова, святкувала 22 вересня поважну дату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів