У Львові директор привласнив гроші з реставрації пам'ятки архітектури

10:54 22 червня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині правоохоронці повідомили директору ТзОВ про підозру у заволодінні коштами в особливо великих розмірах.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Як встановили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, директор фірми-підрядника привласнив більше 2 мільйонів гривень під час проведення робіт з реставрації і впорядкування території пам`ятки архітектури національного значення.

Так, директор ТзОВ-підрядника, 43-річний львів’янин, під час проведення реставраційних робіт і впорядкування території комплексу пам'ятки архітектури національного значення, розташованого у Львові, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт, а також використаних матеріалів. 

Насправді ж частина з зазначених робіт виконана не була, або виконувалась не в повному обсязі, а вартість використаних матеріалів була завищена. 

На підставі цих документів і відповідно до платіжних доручень замовник, державна установа, переказав кошти на рахунок ТзОВ, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму більше 2 мільйонів гривень.   

Слідчі повідомили директору фірми-підрядника про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального колексу України та ч.1 ст.366 (Службове підроблення)  Кримінального колдексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Власник і директор підприємства у Львові крав на будівництві казарм

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів