Центр байдаркового туризму на Львівщині не збудували, але за байдарки переплатили майже пів млн грн

23:20 1 лютого 2021 р.

Фото до новини

Проєкт «Єднає нас Буг - створення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», який фінансує програма “Польща - Білорусь - Україна”, передбачав впродовж 2018-2021 років будівництво трьох центрів байдаркового туризму (з польського, українського і білоруського боку кордону).

Про це інформує пресслужба Львівської облради, пише DailyLviv.

Перший з цих центрів уже відкритий 15 липня 2020 року в Дорогичині (Підляське воєводство). Білоруси та українці своїх ще не побудували. Водночас, партнери мали виконати маркування байдаркових маршрутів, створити додаток, комп'ютерну гру і відеофільм.

Загальний бюджет проєкту -  понад 1,4 млн євро. З боку ЄС співфінансування - у розмірі більше 1,2 млн євро. Українська сторона мала б додати 323 тис. євро, з яких 290 тисяч євро - це грант ЄС.  Львівщина і місцева громада, зокрема, мала співфінансувати у межах 32 тисяч євро.

Сьогодні, 1 лютого, питання дофінансування міжнародного проєкту «Єднає нас Буг - створення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», який фінансує програма “Польща - Білорусь - Україна”, розглянули на спільному засіданні комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва та з питань історико-культурної спадщини та туризму

“Упродовж 2018-2020 років обласна рада та місцева громада передбачала для проєкту кошти, однак вони або не використовувалися, або поверталися назад. Тому до липня, коли завершується проєкт, грошей таки бракує. Відтак на комісії ми вирішили рекомендувати місцевій районній раді розглянути можливість співфінансування з бюджетних залишків минулого року, які зараз повернуться, а також подаватися на конкурс проєктів місцевих ініціатив до 1 березня. В обласному бюджеті грошей наразі небагато, тому потрібно не перекладати відповідальність, а таки шукати гроші на місці, боротися за перемогу в конкурсі мікропроєктів. Місцева влада мусить працювати відповідальніше ”, - пояснює заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Обидві комісії, а також директорка Асоціації «Єврорегіон - Карпати - Україна» Галина Литвин підтримали пропозицію поїхати та оглянути об‘єкт на місці.

Нагадаємо, Сокальська райрада купила для цього проєкту 34 байдарки і переплатила за них майже пів млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів