У Львові розкрадали грантові гроші ЄС. Перевіряють Єврорегіон Карпати-Україна

21:53 23 березня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині Служба безпеки України задокументувала масштабну схему привласнення бюджетних коштів. Посадовці організували оборудку під час реалізації міжнародного проекту з благоустрою і будівництва об’єктів туристичної інфраструктури.

Про це інформує СБУ у Львівській області, пише Dailylviv.

За даними досудового розслідування встановлено, що до схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Співробітники спецслужби задокументували, що асоціація стала розпорядником грошей, виділених як з держбюджету через субвенцію, так і наданих Європейським Союзом. Зловмисники залучили до протиправного механізму представників кількох підприємств-підрядників. Організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість обладнання і обсяги виконаних робіт.

За висновками експертів, зловмисники привласнили понад 1,3 млн грн. Своїми діями вони також могли зашкодити іміджу України на міжнародній арені.

Наразі двом учасникам схеми повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення додаткових епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності й інших осіб, причетних до привласнення бюджетних коштів.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось оперативниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

За повідомленням поліції Львівщини, двом 38-річним львів’янам, причетним до незаконного заволодіння коштами обласного бюджету в сумі майже 1 мільйон 350 тисяч гривень під час реалізації міжнародного екологічного проєкту, повідомлено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Як встановили правоохоронці, двоє 38-річних львів’ян, які є службовими особами суб’єктів господарювання, уклали з Асоціацією органів місцевого самоврядування  угоду про будівництво об’єктів інфраструктури (одинадцяти велосипедних парковок) у рамках реалізації міжнародного екологічного проєкту «Ровелове Розточчя – разом попри кордони». Проте під час реалізації згаданого проєкту зловмисники незаконно заволоділи бюджетними коштами у сумі майже 1 мільйон 350 тисяч гривень.

Сьогодні, 23 березня, їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Невдовзі суд розгляне клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів - тримання під вартою.

Як повідомив один з телеграмканалів, йдеться про підприємців, які уклададали угоди з асоціацією "Єврорегіон "Карпати-Україна".

Єврорегіон Карпати-Україна: Ганущина замінили на Гримак

Центр байдаркового туризму на Львівщині не збудували, але за байдарки переплатили майже пів млн грн

Сокальська райрада купила 34 байдарки і переплатила за них майже пів млн грн

245 тис грн за одноденний форум заплатить "Єврорегіон Карпати-Україна" своїй людині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів