Заступника директора сміттєвої фірми Санком Львів посадили під домашній арешт

10:15 2 червня 2021 р.

Фото до новини

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова призначив підозрюваному заступникові директора ТОВ «Санком Львів» запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Причому цей арешт буде лише в нічний час доби: з 22 год. до 6 год. строком два місяці.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv

Менеджера «Санком Львів», ім’я якого в судовому реєстрі не оприлюднене, підозрюють за ч.5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним) у справі вивезення відходів зі Львова.

Як повідомляла прокуратура, у 2020 році службові особи підприємств разом із субпідрядниками, які фактично займалися вивезенням твердих побутових відходів, завищували витрати на вивезення сміття з міста і таким чином заволоділи бюджетними 2 млн грн.

Так, у заволодінні коштами підозрюється колишній директор ТОВ «ГрінЕра Україна», якому призначили домашній арешт в нічний час доби. А також менеджер з логістики «ГрінЕра Україна», особа, якому підконтрольне ТОВ «ВР Компані» та начальник служби безпеки цього товариства. За цим епізодом сума збитків становить 1,6 млн грн.

Із «ВР Компані», за даними слідства, «увійшов у злочинну змову» і заступник директора ТОВ «Санком Львів», тут сума шкоди становить понад 0,5 млн грн.

Згідно із документами в судреєстрі, роль «ВР Компані», яке належить Олені Малиневській і Анатолію Пастуху, полягала в обов`язку щодо захоронення побутових відходів. Однак, як встановили аудитори, сміття возили в Київську область, де у комунального підприємства, яке відає місцевим полігоном, були відсутні договірні відносини із «ВР Компані».

ТОВ «Санком Львів» належить Сергію Естремському (34%, Україна), Євгенії Аюковій (34%, Німеччина) і компанії із Сейшельських островів «Диллон Системз Лтд» (32%). Окрім перших двох бенефіріаром вказаний мешканець Угорщини Вячеслав Димонт.

Суд посадив ексдиректора ГрінЕра Україна під домашній арешт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів