У Львові ще один директор комунального підприємства розтратив кошти

14:36 2 червня 2021 р.

Фото до новини

Посадовець безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства.

Про це повідомив відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, пише Dailylviv.

Посадовця, який розробив схему розкрадання бюджетних коштів  в особливо великих розмірах, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості поліції Львівщини спільно із оперативниками Служби безпеки України у Львівській області та спеціалістами Західного офісу Держаудитслужби, за процесуального керівництва  Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, у серпні 2020 року 41-річний львів’янин, директор одного з комунальних транспортних підприємств, під час відритих торгів уклав договір з підприємством-постачальником електричної енергії.

Проте, користуючись своїм службовим становищем, у вересні посадовець безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства, чим спричинив розтрату бюджетних коштів на суму  майже 969,5 тисяч гривень.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх фігурантів справи, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Львівська обласна прокуратура подала більш вичерпну інформацію про фігуранта справи: "За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з посадовців «Львівелектротрансу» у розтраті державних коштів, шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України)" Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцеперебування підозрюваного службовця комунального підприємства. Встановлюються інші особи, причетні до незаконного заволодіння бюджетними коштами".

Нагадаємо, вчора, 1 червня, пресслужба Львівської міськради повідомила, що ведуться слідчі дії щодо керівництва ЛКП «Львівелектротранс». Із початку 2020 року ЛКП «Львівелектротранс» очолює 41-річний Андрій Свищо. За рік він заробив майже мільйон і увійшов до переліку посадовців-багатіїв у ЛМР.

Директора філії Нафтогаз Тепло взяли на хабарі 1 млн грн

Заступника директора сміттєвої фірми Санком Львів посадили під домашній арешт

Обікрали армію: західне КЕЧ - за схемою з підрядниками

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів