Директора філії Нафтогаз Тепло взяли на хабарі 1 млн грн

16:30 1 червня 2021 р.

Фото до новини

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито директора філії ТзОВ «Нафтогаз Тепло» одного з міст районного значення Львівської області, яка, серед іншого, займається електропостачанням.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv. Зловмисника, 58-річного мешканця міста Новояворівськ, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що керівник філії одержав від директора одного з товариств Новояворівська, яке займається будівництвом нерухомості, неправомірну вигоду у розмірі 1 млн грн. Натомість він обіцяв посприяти, аби новозбудований підприємством багатоквартирний будинок був приєднаний до електромереж якомога швидше, не чекаючи, коли буде збудована додаткова підстанція, до якої, згідно з проектною документацією, і мало бути підключення.

Крім цього, в цю суму входили послуги з невід'єднання від електропостачання сусіднього будинку тієї ж фірми, який уже зданий у експлуатацію, проте під’єднаний до електромережі з порушеннями правил.

Наразі фігуранта затримано у порядку ст.208 КПК України відразу після передачі коштів, предмет неправомірної вигоди вилучено.

Проводяться невідкладні слідчі дії, після закінченню яких буде вирішуватися питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Директором філії «Новояворівські електромережі» ТзОВ «Нафтогаз тепло» є Петро Ковальчук.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів