Собаку волочив за автомобілем: мешканцю Старичів присудили штраф - 17 тис грн

18:15 26 квітня 2021 р.

Фото до новини

53-річному мешканцю Старичів Володимиру Каблучку, який 6 січня цього року прив'язав собаку до своєї автівки і на швидкості тягнув за собою, суд присудив 17 тисяч гривень штрафу і зіпсував біографію - тепер чоловік має судимість.

Про це у Фейсбуці повідомила журналістка Катерина Родак.

"Святвечір...Село на Львівщині. Мужик прив'язав собаку ланцюгом до машини і отак катався з нею. В суді ніяк не міг зрозуміти, що ж зробив не так - адже пес з'їв курей його мами і навіть чув свою провину! Взагалі, каже, думав його в мішку вивезти в ліс, але забоявся і вирішив, що краще таки убити собаку, протягнувши асфальтом.

Пес вижив, мужик отримав штраф",- написала Катерина Родак.

У справі, яку слухали в Яворівському районному суді Львівської області, зазначено, що обвинувачений свою вину у вчинені кримінального проступку, передбаченого статтею 299 Кримінального кодексу, визнав у повному обсязі.

Мотив свого вчинку, як зазначено в судовій справі, підсудний пояснив так: "6 січня о 16.30 приїхав до дому своєї матеріі і побачив, що вона плаче, бо сусідський собака потовк її кури, відтак пішов розбиратись до сусіда, однак той спав п'яний. Він розлютився і вирішив прив'язати собаку ланцюгом за нашийник до фаркопу свого автомобіля, бо боявся брати його в мішок чи перевозити іншим чином та хотів вивезти за село.

Собака був не агресивний, на нього не кидався, бо чув провину, коли його прив'язували, ліг. Чоловік протягнув його близько 1 км (10 хв) у напрямку до смт. Шкло Яворівського району, поки почув сигнал автомобіля і крики жінки.

Чоловік вийшов і відчепив собаку. Той одразу втік в кущі, і він його більше не бачив. Чи були рани в собаки, не знає.

Те, що собака може загинути, усвідомлював".

Вирок у справі був винесений 20 квітня.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченогоч.2 ст.15, ч.1 ст.299 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Собаку, якого 53-річний мешканець Старичів тягнув за машиною, лікують. Зловмиснику загрожує до 3-х років за гратами

Передріздвяне: у Львові знайшли собаку з поламаними лапами і кулями в тулубі. Священник уже не вірить у загальну набожність Львова

Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

Жорстоко побитого на Львівщині собаку везуть у клініку. Поліція просить зголоситися очевидців злочину (відео)

Відкрито кримінальне провадження за фактом варварського побиття собаки на Львівщині: санкція - обмеження волі до 3-х років

Чотири зоозахисні ГО Львівщини вимагають кримінального покарання за садистське побиття собаки в Бродах. Поліція гальмує справу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів